Levensgevaarlijk Ongedierte

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een tripje naar het buitenland op de planning? Bedenk je goed dat tropische bestemmingen vaak bol staan van de irritante insecten. Vrouwen.nl geeft je een overzicht van de 10 gevaarlijkste soorten. Pas op!

Bron


10. Huis Duizendpoten

Dit is een veel voorkomend insect dat jaarlijks veel doden veroorzaakt. Hun beet zal doorgaans niet veel kwaad doen, maar als je allergisch bent voor het gif dat ze produceren zit je goed in de problemen.


9. Sprinkhanen

Sprinkhanen zijn niet levensbedreigend. Wel bedreigen ze gewassen en richten ze jaarlijks voor miljoenen schade aan in de agrarische sector.


8. Siafu

Deze miersoort beschikt over ferme kaken en is verantwoordelijk voor 20 tot 50 doden per jaar in de VS.


7. Wesp

Waar bloemen of zoetigheid zijn, vind je wespen. Naar schatting overlijden er jaarlijks 53 mensen in de VS alleen al, aan een allergie voor wespensteken.


6. Horzel

Er sterven jaarlijks 70 mensen aan de beet van een horzel. Niet alleen veroorzaakt hun gif huidschade, ook produceren ze een geur die andere horzels aantrekt.


5. Rode Mieren

Een paar steken van deze mieren zijn te genezen, maar als je door een hele zwerm geterroriseerd wordt bestaat er een kans dat je het niet kunt navertellen.


4. Tse Tse Vlieg

Deze kleine rakkers drinken je bloed en besmetten je dan met de ziekte 'Trypanosomiases'. De vliegen leven in Afrika en de ziekte die ze bij zich dragen maakt jaarlijks zo'n 300 dodelijke slachtoffers.


3. Bijen

Een alledaagse Bij zal je met rust laten zolang jij dat ook doet bij hem. Maar de Afrikaanse Killer Bij pakt het iets anders aan: in grote zwermen steken ze net zo lang tot hun slachtoffer bezwijkt.


2. Rattenvlooien

Vlooien vind je op honden en katten, maar die zijn lang niet zo gevaarlijk als de vlooien op ratten. Rattenvlooien zijn heel klein maar dragen schadelijke en soms dodelijke ziektekiemen met zich mee.


1. Anopheles Mug

Muggen zijn over het algemeen niet dodelijk, maar worden pas problematisch wanneer ze een ziekte met zich meedragen. Ze kunnen je behoorlijk ziek maken - soms zelfs met de dood tot gevolg. De meest voorkomende ziekte die de Anopheles Mug bij zich draagt is malaria.