Dit bedrijf geeft je ‘betaald puppyverlof’ als je net een hond hebt genomen

Werk & studie door Sabine

Een hond is niet hetzelfde als een kind, maar op bepaalde vlakken komt het hondenouderschap wel overeen. Zo kun je niet meer spontaan een weekendje weg en moet je altijd een ‘oppas’ regelen in dit soort situaties. Een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk snapt maar al te goed dat je routine aardig verandert wanneer je net een hond hebt genomen en biedt daarom betaald hondenverlof aan haar werknemers.

Of je nu net een puppy in huis hebt gehaald of een oudere hond, iedereen heeft bij het bierbedrijf Brewdog recht op een week ‘Puppy Parental Leave’ en krijgt tijdens deze week gewoon doorbetaald. Bovendien mag je na deze fijne week je viervoeter ook meenemen naar kantoor. Hoe fantastisch is dat?

De bierbrouwerij is opgericht door twee mannen (en een van hen had een hond). Co-owner James Watt weet hierdoor hoe lastig het is om een nieuwe hond in je leven te introduceren terwijl je daarnaast werkt. Hij wilde niet dat dit zijn werknemers stress zou opleveren en komt daarom met het bijzondere hondenverlof. Wij vinden het een goed initiatief, James!