De seksvideo van Patricia Paay: ze is niet de enige

Liefde door Michelle Bakker

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: er gaat een seksvideo rond van Patricia Paay en het internet staat op z'n kop. Het filmpje staat inmiddels op Geen Stijl en La Paay wordt uitgemaakt voor alles wat rot is. Nu zal ze dat inmiddels wel gewend zijn, maar toch willen we Patricia een hart onder de riem steken. De Ze.nl-redactie is absoluut #teampaay en daarom voor jou, Patries, een aantal andere bekende sterren die je voorgingen. En zij zijn er ook niet perse minder op geworden. 

1. Paris Hilton

One Night in Paris, zo heette de beroemde video die Paris Hilton in een klap wereldberoemd maakte. Haar familie wilde een rechtszaak aanspannen tegen de producent, maar Paris had andere plannen: de film mocht uitgebracht worden, mits zij er een fikse vergoeding voor kreeg. Kaaaatsjing! De blonde hotelerfgename bleek ook daarna net zo'n zakenwonder als haar voorvaderen en wist haar beroemdheid goed uit te buiten als societyster.

2. Manon Thomas

Grote paniek bij Manon Thomas toen tien jaar geleden naaktfoto's van haar op het internet verschenen. Ja, tien jaar geleden alweer, en we waren het bijna vergeten. Toch is het voor de 53-jarige Manon nog steeds pijnlijk. Toen zij deze week door een tv-programma werd gevraagd om te praten over La Paay kon ze niet toezeggen. "Het is nog steeds te moeilijk voor me."

3. Kim Kardashian

Je zou het bijna vergeten, maar de roem van 's wereld bekendste realityster is ook ooit begonnen in de donkerste krochten van het internet. Op de video is te zien hoe Kim de liefde bedrijft met zanger Ray J. Maar goh, hoe toevallig, precies een half jaar na het 'uitlekken' van deze video startte de eerste aflevering van Keeping up with the Kardashians. Sterker nog, er is vaak door de wandelgangen gefluisterd dat moeder Kris het uitlekken van de tape stimuleerde. O....keeee.......

4. Jennifer Lawrence

De Oscarwinnende actrice had geen sekstape, maar wel naaktfoto's die uitgelekt zijn via een hacker. Vreselijk, want deze foto's waren niet voor andermans ogen bedoeld. De hacker kwam er gelukkig niet zomaar vanaf: hij moest voor 9 maanden de bak in.

5. Pamela Anderson

Het internet was nog piepjong toen de 'romantische' trouwvideo van Pamela Anderson en haar toenmalige echtgenoot Tomme Lee uitlekte.

6. Jennifer Lopez

Wat Patricia Paay niet lukte, namelijk het tegenhouden van de video, lukte Jennifer Lopez wel. De video die van haar en haar ex-man Ojani Noa rondging, is nooit op het internet terecht gekomen.

En alhoewel de video zich nu in rap tempo verspreidt... laten we vooral even niet vergeten dat Patricia Paay ook gewoon een vrouw is, net als jij en ik. Met eigen wensen, fantasieën en verlangens en een eigen leven. Dus dat. #teampaay, mensen, #teampaay!