Seks & relaties
Seks & relaties

VRIJ-dag: Hoe vaak per week hebben onze lezeressen seks?

Er wordt onderzoek naar gedaan, er wordt over opgeschept en er wordt over gelogen. Al já-ren. En dus blijft het altijd fascinerend om rond te vragen hoe vaak iedereen het doet per week. Wij vroegen het onze lezeressen. Hoe vaak hebben zij seks?

Mariëlle (28): “Ik heb al vijf jaar dezelfde vriend. Aan het begin konden we niet van elkaar afblijven. Zeker toen we nog niet samenwoonden en we elkaar maar eens per week zagen was het zowel ’s ochtends als ’s avonds raak. Nu wonen we inmiddels twee jaar samen en komt het neer op zo’n twee keer per week.”

Linde (30): “Nou, ik ben single - dus het ligt er maar net aan of ik iemand aan het daten ben. Toch merk ik wel dat als ik een maandje geen actie heb gehad, ik onrustig word. Laat ik zeggen dat ik gemiddeld één à twee keer per maand seks heb. Het gekke is: als ik weer eens seks heb gehad, wil ik alleen maar meer meer meer. Lekker handig als je single bent. Not.”

Marianne (33): “Gek genoeg had ik nooit gedacht dat ik dit zou zeggen: maar ik heb niet meer zoveel behoefte aan seks. Ik heb zojuist mijn tweede kindje gekregen en we zijn alleen maar bezig met de baby. De bevalling was ook nog eens een hel: ik moet voorlopig niet aan vrijen denken. Dat was een jaar of vijf geleden wel anders… Hopelijk komt die tijd van drie keer per week wel weer terug.”

Sandra (35): “Momenteel heb ik ongeveer een keer seks per week, maar dat is weleens anders geweest. Mijn man en ik zijn al sinds ik zestien ben bij elkaar, we hebben echt ups en downs gekend. Op ons dieptepunt hebben we bijna een jaar lang geen seks gehad. Tot we besloten erover te praten en meer tijd voor elkaar vrij te maken. Soms zetten we zelfs een wekker. Dat klinkt misschien gek, maar op dat moment hebben we alleen oog voor elkaar en dat is erg goed voor onze relatie geweest.”

Chayenne (29): “Mijn vriendin en ik hebben allebei een druk leven, maar toch zeker twee keer per week hebben we seks. Soms uitgebreid, dan kan het wel twee uur duren. En soms zijn we in vijf minuten klaar.”

Volgende week in VRIJ-dag: wat zijn jouw ervaringen met een groot geschapen kerel? Heb jij een grappig, interessant of spannend verhaal hierover? Mail je verhaal naar redactie@ze.nl of stuur een PB via Facebook en wie weet zie je jouw verhaal (anoniem) volgende week terug.