Vijf manieren voor promotie voor je eigen bedrijfje

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Zodra jij een eigen bedrijfje start, moet je eerst flink aan de bak voor de promotie. Maar hoe doe je dat met een minimaal budget? Wij hebben vijf tips opgesteld waardoor jij jouw bedrijfje maximaal kunt promoten. Alvast een kleine tip: it's all about online marketing. Succes!

1. De onlinewereld

Het is niet meer van deze tijd om het hebben van een website te negeren. Een must dus! Er is geen enkele andere vorm van promotie waarbij je zo’n groot publiek kunt bereiken. Daarnaast is het bouwen van een website relatief goedkoop en het laat zien dat jouw bedrijfje betrouwbaar is. Niet alleen komt bij een website de gebruiksvriendelijkheid kijken, ook de zoekmachineoptimalisatie (SEO) is heel belangrijk. Zo vinden mensen jouw website snel in Google.

2. Social media it is!

Om nog even in de sferen van de onlinewereld te blijven: ook andere social mediakanalen zijn belangrijk om aandacht aan te besteden. Denk bijvoorbeeld aan een Instagrampagina, een Facebookpagina of een Twitterpagina. Ook via deze wegen kun je jouw bedrijf promoten.

3. Zorg voor professionele promotie

Maar niet alleen het internet doet haar werk goed als het aankomt op promotie. Ook via de meer traditionele manier lukt het goed. Door flyers bijvoorbeeld: een methode die aantoonbaar vruchten afwerpt. Zorg er vooral voor dat de flyer er aantrekkelijk uitziet, de juiste informatie verschaft en dat je op de juiste plekken flyert. Via Drukland kun je gemakkelijk flyers afdrukken in oneindig veel soorten en maten. En bestel je ze vandaag met spoed, dan heb je ze morgen al in huis! Daarnaast kun je kiezen uit verschillende afwerkingen en soorten papier.

4. Korting

Wij Nederlanders houden nou eenmaal van kortingen en aantrekkelijke aanbiedingen. Een goed middel dus om potentiële klanten binnen te halen. Je maakt iedereen blij met een goede deal en op deze manier laat je zien hoe geweldig jouw bedrijf is. Doen dus!

5. Gedrukte reclame

Naast het maken van flyers zijn er nog meer manieren binnen gedrukte reclame. Plaats bijvoorbeeld een advertentie in een krant of tijdschrift. Het vergt wel wat budget, maar nog steeds leest men veel kranten en tijdschriften. Het is nog geen vergane glorie!