Hou je van gin tonic? Dan kan het zomaar dat je psychopathische trekjes hebt

Lifestyle door Sascha

Al een tijdje zijn we en masse verknocht aan gin tonic.  Flessen wijn worden massaal ingeruild voor het frisse drankje waarmee we de mooiste creaties maken in een glas. Van komkommer tot rode peper en van frambozen tot watermeloen: het kan er allemaal in. Maar liefhebbers van gin, guess what: jullie delen iets opmerkelijks met elkaar.

Psychologie-expert Henry Rollings ontdekte iets opmerkelijks: gin tonicliefhebbers hebben meer kans op psychopathische trekjes dan degenen die liever genieten van iets zoets. De voorkeur voor een bittere smaak wordt gekoppeld aan kwaadwillige persoonlijkheidskenmerken. Mensen die genieten van eten en drinken met een bitter smaakje zoals zwarte koffie, gin & tonic, radijs, pure chocolade en citrusvruchten, neigen naar persoonlijkheidskenmerken als psychopathie, narcisme en sadisme.

Maar stress niet als jij een echte gin-lover bent, niet alle psychopathische neigingen zijn per definitie slecht. Psychopaten zijn namelijk óók over het algemeen intelligent, assertief en stressbestendig. Daarnaast vatten ze dingen niet snel persoonlijk op en als het leven even niet over rozen gaat, zoeken ze naar een positieve oplossing. En last but not least: ze hebben minder kans op uitstelgedrag.