Op deze plekken in Europa verdien je het meeste geld met je huidige baan

Werk & studie door Sascha

Terwijl jij je in het zweet werkt voor een paar euro’s, krijgt een ander in het buitenland bakken met geld voor dezelfde job. Niet eerlijk? Goed nieuws! Er bestaat namelijk een vergelijkingswebsite die laat zien waar jij het beste naartoe kunt emigreren voor een salaris waar je u tegen zegt.

Als jij om wat voor reden dan ook van plan bent naar het buitenland te verhuizen, check dan eerst even de website TotallyMoney.com. Zo kom je erachter waar je giga veel geld kunt verdienen in minder uren, met meer vakantiedagen maar wel met dezelfde baan. Klinkt fantastisch toch?

De website vergelijkt jouw baan met andere plekken in Europa waarna jij je heel snel kunt verplaatsen naar meer geld met dezelfde baan. Ben jij machinist, piloot of accountant? Verkas dan snel naar Groot-Brittannië. Ben je makelaar, architect, chef-kok, glazenwasser of sta je achter de bar? Dan moet je vooral naar Zweden gaan. Ook werd ondervonden dat Duitsland dé plek is om te werken als je op zoek bent naar een salaris om over naar huis te schrijven. Liever wat meer zon op je eindbestemming? Frankrijk is ook een goede optie want daar kun je 30 betaalde verlofdagen opnemen. Doen we niet moeilijk over!

Maar wees niet getreurd want wil je helemaal niet verhuizen naar het buitenland, dan zit je in Nederland ook hartstikke goed. Wij verdienen namelijk gemiddeld zo’n 40.000 euro, werken de minste uren en zitten gemiddeld (maar) 26 uur op kantoor.