Mama / Kinderen
Kinderen

Je kind op social media: ja of nee?

Reageer 0

Een guitig foto'tje van je jonge kindje die op hilarische wijze spaghetti naar binnen werkt: hartstikke leuk om op Instagram te delen. Toch? Je kind op social media plaatsen: het maakt heel wat tongen los. Want terwijl de ene Facebook timeline langzaam transformeert in een online ikkeboek zijn er ook genoeg ouders die hun kind liever niet op social media plaatsen. Zo had het jonge zoontje van Jaap Reesema en Kim Kötter al bij zijn geboorte zijn eigen Instagrampagina, maar houdt actrice Carice haar zoontje Monte liever anoniem. Hoe doen onze lezeressen dat?

 

We're happy with the @artipoppe ringsling! 🙂

Een foto die is geplaatst door Carice van Houten (@leavecaricealone) op


Voor

Babette (32): "Ik heb nu een dochtertje van zes maanden en ik ben zo dol op haar dat ik mezelf soms echt moet inhouden om niet álle foto's te delen op Facebook. Heel veel kwaad zie ik er niet in: wat kan er nu eigenlijk precies gebeuren? Social media is niet meer weg te denken uit deze tijd, dus ik doe daar niet te krampachtig over. Mijn kind is in het echte leven toch ook zichtbaar, waarom dan niet op Facebook of Instagram?"

Lenneke (29): "Ik heb er lang over getwijfeld, maar ik plaats uiteindelijk toch weleens iets op Facebook. Ik heb mijn privacyinstellingen wel aangepast: de foto's zijn alleen zichtbaar voor mijn vrienden. Ik merk dat mijn familie het bijvoorbeeld heel leuk vindt als ik iets deel, omdat zij mijn zoontje niet zo vaak zien door de afstand tussen ons. Zo een keer in de week post ik wel iets." 

Tegen

Wendy (32): "Veel vertrouwen in social media als Facebook en Instagram heb ik niet. Ik weet dat je de instellingen zo kan zetten dat alleen je vrienden het zien, maar je weet nooit 100% zeker wat er met de foto's gebeurt. Dat risico wil ik voor mezelf wel nemen, maar niet voor mijn zoontje. Daarbij kan hij er zelf niet over beslissen. Hij mag pas op social media als hij daar oud en verantwoordelijk genoeg voor is. Ik zou niet weten waarom dat nu al zou moeten."

Marise (30): "Ik weet nog heel goed hoe vervelend ik het vond als mijn timeline vol stond met babyfoto's! Nu ik zelf een zoontje heb, begrijp ik dat het leuk is om foto's te delen, maar ik weet ook dat lang niet iedereen erop zit te wachten, dus heb ik besloten het niet te doen. Mijn kindje is mijn leven, dat hou ik voor mezelf en mijn partner. Vrouwen die denken dat iedereen altijd maar op hun babyfoto's zitten te wachten, leven in een bubbel."

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen