Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

De enige vrijgezel in je vriendengroep? Zo dealen deze singles ermee

Tijdens kerst zat je ontzettend vrijgezel bij je ouders op de bank en het is nog maar de vraag wie jij met oudejaarsavond om middernacht zoent. Je bezette vriendinnen grijpen natuurlijk als eerst hun partner vast. Fijn hoor, dat single zijn. Gelukkig zijn er manieren om hiermee te dealen. Vier singletons delen hun gouden tip.

Savira (28): “Ik vond het verschrikkelijk, single zijn. Ik had zelf verwacht allang gesetteld te zijn, maar dingen lopen vaak anders. Het ergste aan vrijgezel zijn, vond ik echter dat ik de énige was. Ik vermeed etentjes met vriendinnen, maar dat voelde ook eenzaam. Ik heb mijn vriendinnen daarom verteld hoe ik erin stond. Ze hadden geen idee hoe vreselijk ik het vond. We kwamen daarom tot de volgende oplossing: manloze avondjes. Natuurlijk spraken we ook weleens af zonder aanhang, maar we gaan nu ook regelmatig met z’n alleen uit eten of naar een concert zonder dat hun mannen meegaan.”


Elise (25): “Wat voelde ik me vorig jaar kerst alleen. Mijn ouders hadden besloten om een last-minute naar Turkije te boeken en ik ging maar bij vrienden langs omdat alleen op de bank ook niets was. Dat ging dit jaar dus echt niet gebeuren! Ik wilde niet meer bij vrienden aanschuiven, maar wilde de gezelligheid ook niet missen. Ik nodigde al mijn vriendinnen mét vriend uit om bij mij te komen eten. Door voor al deze mensen te zorgen, voelde ik me helemaal niet alleen. Sterker nog: ik vond het heerlijk. Ik heb geleerd het beste te maken van het single zijn en dat gaat best goed!”

Franka (29): “Ik heb het nooit erg gevonden om vrijgezel te zijn. Ik vind het wel fijn eigenlijk. Maar wanneer al je vriendinnen klagen over manlief en het er unaniem over eens zijn dat sokken ín de wasmand horen, heb je vaak niet zo veel in te brengen. Dat vind ik lastig. Vaak grap ik naar mijn vriendinnen dat ze een kwartier over hun vriend mogen briezen en dat we daarna overgaan op een ander onderwerp. Dat werkt vaak prima!”

Klara (28): “Twee jaar geleden waren al mijn vriendinnen nog vrijgezel, maar de een na de ander ging voor de bijl. Ze waren allen smoorverliefd en de vriendjes werden overal mee naartoe gesleept. Stierlijk irritant vond ik het. Ik was ze liever arm dan rijk. Maar ik had ook wel ogen en zag dat ze mijn vriendinnen gelukkig maakten. Ik besloot daarom het beste van de situatie te maken en probeerde de mannen te leren kennen. Wat bleek? Ik vond ze nog leuk ook. Nu ik ook een goede band met ze heb, vind ik het helemaal niet erg dat ze overal mee naartoe worden genomen. Het zijn namelijk niet meer simpelweg de partners van mijn vriendinnen, maar ook míjn vrienden.”

Rianne (31): "Tijdens de feestdagen zou het leuk zijn om een leuke man aan je zijde te hebben, maar ik vermaak me verder eigenlijk prima alleen. Mijn tactiek? Lekker vaak uitgaan, daar ontmoet je genoeg mannen. Soms neem ik iemand mee naar huis, heb een geweldige avond en dan kan ik weer even vooruit. Wel de lusten, niet de lasten. Ach, en wie weet blijft er ooit eens eentje plakken."