Nieuwe serie Weemoedt geeft schaamteloos kijkje in showbizzwereld

Media door Commerciële Redactie Ze.nl

Snel naar binnen gluren bij de buurvrouw als de gordijnen niet zijn gesloten en gretig dat ene roddeltijdschrift verslinden in de wachtkamer van de dokter. Wij Nederlanders zijn best een nieuwsgierig volkje. De nieuwe serie Weemoedt speelt daarop in en geeft ons een scandaleus kijkje in de showbizzwereld. Heerlijk!

2 januari is het zover. Herhalingen die de televisieprogrammering de afgelopen maand domineerden zijn verleden tijd met de komst van Weemoedt. Vanaf 21.30 is deze serie, die gebaseerd is op de roman van Thijs Römer, te zien op RTL 5. Met Thijs himself in een van de hoofdrollen belooft het een sterke serie te worden.


Foto: William Rutten

De serie vertelt het verhaal van Job Weemoedt, een talentmanager bij het managementbureau Talent Republic in Amsterdam. De goedgeorganiseerde Job doet er alles aan om zijn sterren te laten stralen in de entertainmentwereld. Hij behoedt ze voor de valkuilen en verleidingen die bij het wereldje komen kijken en houdt de schandalen van zijn celebrities uit de pers. Je staande houden in deze slangenkuil is niet altijd makkelijk en daar komt Job achter wanneer hij zelf een fout begaat. Dat wat hij probeerde te voorkomen gebeurt: zijn zorgvuldig opgebouwde wereld stort volledig in.

Laura de Boer, Eva Duijvestein, Isis Cabolet, Werner Kolf en Frédérique Spigt schitteren naast Thijs Römer ook in een hoofdrol. Maar hier houdt de sterrencast niet op, diverse acteurs zoals Achmed Akkabi, Loes Haverkort en Kimberley Klaver hebben ook een gastrol bemachtigd in de serie.


Foto: William Rutten


Weemoedt is vanaf 2 januari te zien op RTL 5 om 21.30