Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De meest romantische datetips voor december

Brrr, het is koud buiten… Een ijsje eten, boswandeling maken of naar het strand gaan zijn daarom echte date clichés die we liever overslaan. Netflix en chillen begint nu ook een beetje saai te worden. Wat nu?

Niet alleen wordt ons lichaam erg stijf van de kou, ook ons creatieve brein staat even op stil. Daarom hebben wij de leukste dates voor in december voor je op een rijtje gezet. Romantische, sprookjesachtige zwijmel-momenten gegarandeerd.… Start een zoektocht naar de perfecte kerstboom en natuurlijk decoratie geheel in jullie stijl. Geslaagd en eenmaal thuis? Laat de leukste kerstdeuntjes uit je speakers blazen en versier jullie eigen liefdesboom.

… Kerstcadeautjes en de juiste outfits scoren is een lastige opgave. Maar je kunt een dagje shoppen natuurlijk ook omtoveren in een romantische date. Winkel in, winkel uit… En als jullie geslaagd zijn kunnen jullie dit natuurlijk vieren met een hapje en een drankje.

… Toch niet geslaagd? Wat dacht je dan van een kerstmarkt? Nederland is tijdens deze wintermaand rijk aan sfeervolle kerstmarkten met gezellige kraampjes en kerststallen die jullie hand in hand kunnen afstruinen.

… Dit is misschien heel cliché, maar daarom echt niet minder romantisch. Kleed je dik aan en ga een middagje schaatsen. Lachbuien gegarandeerd! Goed bijkomen doen jullie natuurlijk tegen elkaar aangeplakt met een grote kop warme chocolademelk.

… Bouw jullie eigen tipi van lakens, matrassen en heel veel zachte kussens voor een knusse en warme avond. Een goed flesje wijn aan de ene kant van jullie liefdesstulpje en wat lekkere snacks aan de andere kant. Netflix mag niet aan dit lijstje ontbreken natuurlijk.

… Ouderwetse Hollandse spelletjes brengen de romantiek al in huis door het heerlijke nostalgische gevoel wat je krijgt bij bijvoorbeeld een potje Ganzenbord. Vul je tafel met hapjes en drankjes, steek wat kaarsjes aan en dobbelen maar.

… Echte koukleumen? Waarom zoeken jullie de warmte niet op in een spa-oord? In matchende badjassen vertoeven in een kuuroord, met een massagebehandeling en luxe lunch klinkt toch als muziek in de oren?

… In december draaien de leukste (kerst)musicals in de Hollandse theaters. Kies de, volgens jullie, leukste uit en geniet samen van een voorstelling.

… Duik samen de keuken in om de lekkerste baksels uit te proberen. Misschien vinden jullie wel hét recept voor het kerstdiner. En zo niet; samen de lepels af likken, elkaar onderkliederen met gesmolten chocola en elkaar voeren is toch super schattig?