Waarom we dat tandartsbezoekje altijd maar uitstellen

Lifestyle door Sabine

Als we rondlopen met een gigantische hamsterwang en onze kies als een gek klopt, pakken we echt de telefoon wel om een afspraak te maken met de tandarts. Maar controles? Die stellen we liever uit. Want laten we eerlijk zijn: who likes de tandarts? Hierom stel je je bezoek liever nog even uit. Herkenbaar?

Je hebt geen zin om zover van te voren te plannen

Vol goede moed heb je het nummer van je tandarts ingetoetst en enthousiast vertelt assistente Leslie dat ze over twee weken nog wel een gaatje (ha-ha) heeft. Twee weken, dus 14 dagen. In dat tijdsbestek kunnen jouw plannen makkelijk veranderen. Nou ja, vooruit met de geit, anders komt het er weer niet van. We balen wel als een stekker wanneer die ene vriendin een paar dagen van tevoren vraagt of iemand wil lunchen.

Het is altijd tijdens kantooruren

En raad eens waar jij je tijdens kantooruren bevindt? Precies, op het kantoor. Je zult dus naar je baas moeten met de mededeling dat jij tussen 2 en 3 effe wegmoeten want jij moet je gebit laten checken. Heeft je baas geen zin in, en jij eigenlijk ook niet. Hopelijk heb je het dan wel weer gehad voor het komende half jaar en zit je niet een paar weken later weer bij de tandarts voor die wortelkanaalbehandeling die nodig bleek.  

Tel gerust 20 minuten bij je afspraak op

Je staat nooit zo te springen om die afspraak te maken. Men (lees: de tandarts) beweert namelijk dat je om 10 uur aan de beurt bent, maar om 10 over 10 kijk je nog de secondes op de klok weg. Dat hele circus loopt altijd uit. Het enige waar je dan nog aan kunt denken is aan de parkeermeter waar jij optimistisch weinig in gooide.

Het wordt altijd duurder dan je wilde

De tandarts hangt even boven je mond, krabt wat tussen je tanden met die rare minihaak en hoppa, hij heeft weer 20 euro in de pocket. Maar daar stopt de tandenchecker niet. Nee, er moeten nog foto’s worden gemaakt. Oncomfortabel bijt jij op een raar plaatje en ja hoor, meneer heeft weer 15 euro verdient. Per foto.

Het geboor dat tot in de wachtkamer doordringt is niet erg rustgevend

Daar zit je dan. Met je goede gedrag heb jij toch een afspraak gemaakt en raad eens: je bent nog gegaan ook. 10 punten voor jou. Met je benen over elkaar heen en je tas op schoot wacht jij gespannen tot de tandarts jouw naam roept. Maar dat zal nog wel even duren aangezien jij een onbevredigend geluid uit zijn spreekkamer hoort komen…