Preview: H&M Najaarscollectie

Mode & trends door Madelon

Op de Dam in Amsterdam loopt iedereen op dit moment in blote benen, zonder jas en in mouwloze topjes. Maar slechts een paar meter verder, in de H&M showroom - met uitzicht op diezelfde Dam, hangt de dikkere najaarskleding alweer op ons te wachten... De kortere, donkere dagen zijn nu misschien nog een naar vooruitzicht, maar deze kleding van de H&M verzacht de pijn wellicht een beetje!

  


De najaarscollectie bestaat uit verschillende lijnen die je goed kan samenvatten met de kernwoorden chique, stoer en lief. De zachte stoffen en kleurtjes worden afgewisseld met stoere boots, spijkerstofjes, nette kragen en véél hakken. Qua kleuren kunnen we de collectie ook snel samenvatten: lichtblauw, babyroze, beige, bruin, rood en oranje.

   


Satijn en zijde doen het deze winter erg goed en ook gehaakte en gebreide kledingstukken komen terug. Lekker cosy!

 


Maar naast de lieve, zachte collectie, heeft H&M ook een wat chiquere, stoerdere lijn gelanceerd, met felle kleuren als rood, oranje en beige, en chunky sieraden en accessoires. De collectie bevat vooral veel wijdvallende tops met printjes en nette blousjes.


De Divided-collectie pakt, wat kleur betreft, net iets meer uit dan de reguliere collectie. Zoals we van het zusje van H&M gewend zijn, bevatten de kledingstukken meer kleur en drukkere printjes. In deze collectie wordt veel met zwart gewerkt, in combinatie met rood, roze, groen en wit. Streepjes zijn deze winter ook weer helemaal terug!  

  


Als het najaar in aantocht is, denken we natuurlijk meteen aan winterjassen. De exemplaren bij de H&M zijn gemaakt van zachte stoffen én kleuren. We zien vooral beige en bruin, met rood als sfeermaker. Ook zijn er in de kledingcollecties veel nette, chique blazers opgenomen, van fijne stoffen als satijn.


Qua accessoires gaan we dit seizoen weer lekker back to basic. Het chique element gaat hierin door: we zien veel hoedjes en Franse baretjes. De tassen zijn ook erg netjes en bijna allemaal afgewerkt met gouden accenten.

 


Aan onze voeten dragen we deze winter vooral veel hakken, ook weer in het beige en bruin. Maar die paarse sandalen mogen er ook zijn!

 

 


Wat vind jij van deze najaarscollectie? Zit er al iets voor jou tussen?