TIP: Give & Enjoy

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Naar de film en een goed doel steunen? Dat is nog eens met een goed gevoel naar de film gaan, moeten de studenten van de Hogeschool van Utrecht hebben bedacht. Op zaterdag 8 januari staat de bioscoop The Movies in Amsterdam geheel in het teken van het goede doel. Hoog tijd voor een interviewtje met Sasja, één van de studentes die het evenement organiseert. 

Wat is Fight Cancer?
"Fight cancer is het jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer is een dynamische organisatie die strijdt tegen kanker, fondsen werft voor kankeronderzoek, voorlichting en begeleiding geeft over de ziekte, en bewustzijn over kanker creëert. Het label is tevens ook een platform voor iedereen die zelf in actie wil komen in de strijd tegen kanker."

Wat is de missie van Fight Cancer?
"Fight Cancer werft fondsen voor kankeronderzoek, voorlichting en patiëntenondersteuning. Daarnaast creëert Fight Cancer bewustzijn over kanker."

Voor wie is het evenement bedoeld?
"Het evenement is bedoeld voor vrouwen tussen de 20 en 40 jaar."

Hoe zijn jullie (studenten) op het idee gekomen om dit evenement te organiseren?
"Wij hebben van school de opdracht gekregen om een evenement te organiseren voor Fight Cancer."

Waar gaat de opbrengst naartoe?
"De opbrengst wordt gedoneerd aan Fight Cancer. Zij besteden het geld aan onderzoeken naar kanker en genezingen."

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om jullie evenement aan de film Love and Other Drugs te koppelen?
"De film Love And Other Drugs is een typische vrouwenfilm en op 8 januari pas twee dagen in de bioscoop. Het zou een extra stimulans voor vrouwen kunnen zijn om naar de film te gaan, wetende dat ze daarmee ook een goed doel steunen."

Kunnen vrouwen nog iets anders verwachten dan alleen de film?
"Bij binnenkomst worden de gasten verwelkomd met een blauwe loper - omdat dat de kleur is van Fight Cancer- bij bioscoop The Movies. Bij de ingang staat een host in een blauw pak te wachten, die de gasten begeleidt naar hun zitplaatsen. Wanneer iedereen op hun plaats zit, volgt een welkomstwoord. Er wordt verteld wat Fight Cancer inhoudt, waar de opbrengst naar toe gaat en nog wat andere informatie. Na de film krijgen de gasten een presentje mee, ter herinnering aan dit evenement.

Kaarten voor het evenement zijn te reserveren door een mailtje met je naam en het aantal kaarten te sturen naar: fightcancer@wonderfulevent.nl.

Ga jij naar de film en je steentje bijdragen?

Fight Cancer's Give & Enjoy
Locatie: Bioscoop The Movies
Film: Love And Other Drugs (met o.a. Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal)
Tijd: 11:00 - 14:00
Kosten: 15 euro
Info: www.fightcancer.nl