Los Angeles, the Voices in Carré

Media door Sanne_H

In de zomer van 2010 klopte Tineke de Nooij razend enthousiast met een cd met Zuid-Afrikaanse muziek bij Gordon aan: "Dit moet je horen". Niet veel later was Gordon net zo enthousiast over de prachtige combinatie van pop en klassiek op de cd. Er werd gebeld met Zuid-Afrika, de rechten van de nummers werden gekocht en Gordon ging aan de slag. Audities volgden (bij Gordon thuis) en uit een groep van 30 kandidaten werden vier gelukkige zangers gekozen. Vanaf dat moment was Los Angeles, the Voices geboren. Meteen zeker van hun eigen kwaliteit en uniekheid. Alleen de rest van Nederland moest hier nu nog achter komen.

Carré
Maar afgelopen maandag werd duidelijk dat hun zelfverzekerdheid niet voor niets is geweest. Carré ging uit haar dak! De vijf heren begonnen wat onwennig. Ook niet zo gek. Hun eerste echte concert samen en dan meteen in een propvol Carré. Met op de eerste rij niet alleen familie en vrienden, maar ook tientallen cameraploegen en fotografen. Tevens rukte bekend Nederland uit om dit veelbelovende project van Gordon te aanschouwen. Maar de spanning op het gezicht van de vijf heren was snel verdwenen. Het eerste nummer werd al ontvangen met  een staande ovatie. En dit werd niet veel anders met de nummers die volgden. Het publiek was razend enthousiast over de kwalitatief goede stemmen, de prachtige samenzang en de begeleiding van het 35-koppige New Symphonic Orchestra.

Bruiden
Bekende meezingers als Bridge Over Troubled Water en Climb Every Mountain werden afgewisseld met nummers van het debuutalbum van Los Angeles, the Voices, dat op 19 november is uitgebracht. Zoals de prachtige Franstalige ballad S.O.S. d%u2019un Terrien en Détresse en het meer up-tempo Spaanse nummer Tu Me Dalas. Uiteraard werd het publiek getrakteerd op de hitsingel Blijf Veilig Bij Mij, waarbij de zaal uit volle borst meezong. Gordon zou Gordon niet zijn als hij tussen de nummers het publiek niet zou inpakken met zijn (ietwat cynische) humor. Glitterpakken en bondjassen kwamen voorbij en vooraf aan het nummer Ik Weet Het Nou grapte Gordon dat als hij dan ooit nog eens gaat trouwen, een bruidsjurk hem vast prachtig zou staan. De link met wat volgde, was snel gemaakt. Als Los Angeles, the Voices het nummer inzette komen 22 prachtige bruiden de zaal ingelopen. Met jurken van Addy van den Krommenacker liepen ze het podium op en het plaatje op het toneel was compleet.

Soul Sisters
De vijf heren kunnen fantastisch zingen, daar kun je niet omheen. En alsof dat nog niet genoeg was, werden ook andere, prachtige Nederlandse stemmen uitgenodigd om de heren te vergezellen op het podium. Als eerste was daar Glennis Grace, niet veel later vergezeld door Edsilia Rombley en Berget Lewis. Deze soulsisters zongen afzonderlijk en samen nummers mee met Los Angeles, the Voices en het klonk geweldig! Operazanger, en winnaar van Holland's Got Talent, Martin Hurkens zong samen met the voices het prachtige, klassieke Oh Holy Night. Ook het orkest trok hierbij alle registers open. Kippenvel en een kerstsfeer all over. Toen de heren afscheid namen en het podium verlieten, klonk er al snel een We Want More uit de zaal. En dat was terecht. De heren gaven gehoor aan de roep van het publiek en kwamen het podium weer op, om samen met de gastzangers en zangeressen af te sluiten met de meezinger Heal The World. En meezingen, dat deed de hele zaal. Los Angeles, the Voices wordt een succes, dat mag duidelijk zijn!

Of je nu van het genre houdt of niet, je kan niet ontkennen dat Los Angeles, the Voices een prachtige combinatie van stemmen vormt. Iets wat we in Nederland nog niet kenden en wat absoluut niet onder hoeft te doen voor Il Divo of de Canadese The Tenors.

Ervaring van de mannen
Toch knap van Gordon, dat hij dit voor elkaar weet te boksen. De heren zijn goed bij elkaar gezocht en vormen hierdoor een unieke combinatie. De CV's van de vijf zangers liegen er dan ook niet om. Gordon is naast grappenmaker, schrijver, columnist en modeontwerper natuurlijk bovenal een goede zanger. De jonge Roy van den Akker zong al eerder in verschillende boybands en was te horen in diverse musicals en radiojingles. Remko Harms vertolkte de hoofdrol in o.a. Les Miserables, deed mee aan Op Zoek Naar Joseph en maakte al een eigen soloalbum. Richy Brown kennen we vooral door zijn deelname aan X Factor, waarin hij enkele jaren geleden tweede werd. En last but not least: Peter Strykes. Was onder andere leadzanger in Vandenberg, maakte eigen albums en werd vooral in Japan en Italië erg bekend. Met zijn lange, grijze lokken laat hij bovendien menig vrouwenhart sneller kloppen, dat werd ook in Carré maar weer eens duidelijk. Kortom: een combinatie van vijf heel verschillende type mannen (voor elk wat wils), met een grote dosis ervaring en talent, op een slimme manier in de markt gezet.

Het concert in Carré wordt op oudejaarsavond uitgezonden op RTL4, rond 00.15 uur. Heb jij nog geen plannen voor Oud en Nieuw? Zet de tv vanaf kwart over twaalf dan lekker hard en organiseer zo je eigen meezingavondje met Los Angeles, the Voices. Succes gegarandeerd!

Foto's: Nick van Ormondt