Do's en dont's tijdens eerste date

Single & daten door Redactie Ze.nl

Wat trek je aan?
De vrouwen die denken dat ze op een eerste date het beste sexy kleding aan te kunnen trekken, hebben het mis. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 85 procent van de mannen hun vrouwelijke date het liefst casual gekleed ziet. Slechts 15 procent koos voor sexy kleding. Voor bijna de helft van de vrouwen geldt dat zij hun date het liefst gekleed zien in jeans met overhemd en sneakers.

Waar spreek je af?
Bijna 45 procent van de singles spreekt voor een eerste date het liefste af in een restaurant. Op de tweede en derde plek staan het café en het strand. Eenmaal in het restaurant is de grootste afknapper wanneer blijkt dat de ander geen gespreksstof heeft, smakt of alleen oog heeft voor de omgeving. Ook blijkt uit het onderzoek dat single vrouwen zich geëmancipeerd gedragen bij het betalen van de rekening in een restaurant: 84 procent van de single vrouwen geeft aan de helft van de rekening te betalen. 78 procent van de single mannen blijkt een gentleman en betaalt de hele rekening.

Datingexpert Rhijja Jansen: "Veel singles zijn bang voor dodelijke stiltes tijdens een eerste date. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld van tevoren vragen te bedenken die je kunt stellen als er een stilte valt. Wanneer je eerste date via internet tot stand is gekomen, levert het online profiel van iemand ook gespreksstof op."

Welke film kies je?
Opvallend resultaat uit het onderzoek is dat 27 procent van de vrouwen tijdens een eerste date in de bioscoop kiest voor een actiefilm tegenover 16 procent van de mannen. Terwijl 47 procent van de mannen op een eerste date juist kiest voor een romantische komedie en maar 39,7 procent van de vrouwen dit doet.

Sms'en of bellen
Sms'en is het favoriete communicatiemiddel. 55 procent van de vrouwen stuurt de volgende dag een sms, een derde van de mannen dezelfde avond nog. Bellen na een date is een stuk minder populair. Na een eerste date belt bijna 25 procent van de mannen de volgende dag. Vrouwen doen dit voor 6,4 procent. Als na een geslaagde date de nacht bij elkaar wordt doorgebracht verwacht ruim 80 procent van de singles dat er samen ontbeten wordt.

Het leukste datingverhaal
Na 10.000 succesverhalen vond Lexa.nl het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar het leukste datingverhaal van Nederland. Uit honderden inzendingen koos een deskundige jury onder leiding van schrijfster Susan Smit uiteindelijk het winnende verhaal. Robert en Marina wonnen een 5-stedentrip naar de meest romantische steden van Europa. Susan Smit: "Het datingverhaal van Robert en Marina sprak de jury het meeste aan omdat het een 'liefde op het eerste gezicht'-verhaal is. Marina scheef zich in op een datingsite om voor zichzelf te bewijzen dat het niets zou zijn, totdat ze Roberts profiel zag en vervolgens met hem een heel romantische en geslaagde eerste date had. Ze miste zelfs de verjaardag van haar vriendin omdat ze liever met Robert in het Vondelpark was waar ze elkaar voor het eerst hebben gekust."

Bron: Lexa.nl