Interview: Locnville

Media door Anneke

Het duo Locnville bestaat uit Andrew en Brian Chaplin, familie van de beroemde acteur/komiek Charlie Chaplin. De broers zijn geboren in New York en opgegroeid in Zuid-Afrika. Behalve singer-songwriters zijn ze ook producers en muzikanten.

Talent hebben deze populaire broertjes genoeg. Op hun zevende namen ze hun eerste nummer Amnesia op, gevolgd door hun eerste, zelf geschreven rockplaat op hun 11e. Die was geïnspireerd door AC/DC, Kiss, Nirvana en Limp Bizkit.

In hun tienerjaren gingen de muzikale jongens weer terug naar de US. Daar werden ze fan van hiphopmuziek en creëerden hun eigen stijl. Toen ze met hun familie terugkeerden naar Zuid-Afrika kwamen de boys in aanraking met elektronische muziek die daar erg populair was. Zo creëerden ze hun eigen stijl: elektro-hop en met hun eerste single Sun In My Pocket scoorde het duo een vette hit.

Locnville over het begin
"Thuis werd altijd muziek gedraaid. Daarom zijn we er ook zo vroeg mee begonnen. Op ons zesde hadden we allebei al een gitaar waar we covers op speelden. Zeven waren we toen we voor het eerst een nummer opnamen: echt waar! Dat was Amnesia en het was nog een goed liedje ook!"

Locnville over de stijl
"Het is een combinatie van alle stijlen waar we van houden en mee opgroeiden. We noemen het US-South African flavour. Het is vooral erg dansbare muziek waar je helemaal vrolijk van wordt. We zijn een tweeling en maken altijd samen muziek. We vullen elkaar gewoon perfect aan."

Locnville over hun beroemde overgrootvader
"Charlie Chaplin was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm in Amerika de beroemdste filmster ter wereld. Mensen kennen vast zijn zwart wit-films waarin hij als mannetje met een snorretje, een strak zittende jas, een hoedje en een wandelstok de mensen verrast en zijn moeilijkheden overwint. Natuurlijk zijn we er trots op dat hij onze overgrootvader is."

Locnville over Sun In My Pocket
"(Andrew) Het was in Zuid-Afrika een vette hit en is ook in Europa hard op weg om te scoren. Ik schreef het liedje zonder mijn broer en die vond er eerst helemaal niets aan. Het is een nummer dat gaat over de wereld en alles wat daar gebeurt. Met de zon in je zak en de maan in je handen kom je een heel eind. Gewoon een grappig liedje wat uiteindelijk een grote hit opleverde."

Locnville over Zuid-Afrika
"Een heerlijke plek om te wonen. Je hoort vaak alleen maar negatieve dingen over Zuid-Afrika. Wij wonen in Kaapstad waar heel veel interessante muziek vandaan komt. Maar uiteraard hopen we onze muziek over de hele wereld te verspreiden. Hou onze muziek goed in de gaten!"

Locnville over Locnville
"We zijn behalve broers ook elkaars beste vrienden. Omdat we elkaar zo goed kennen zeggen we ook gewoon alles tegen elkaar, ook als we het met bepaalde dingen niet altijd eens zijn. Ruzies? Nee, die hebben we nooit. Dat komt omdat we alles gewoon altijd meteen uitpraten. We gaan allebei honderd procent voor de muziek. Na Zuid-Afrika willen we ook de rest van de wereld gaan veroveren met onze muziek."

Kijk voor meer informatie www.locnville.com.