TIP: Glee op tv

Media door Jet

Het verhaal
Glee gaat over een groepje jongeren, dat samen de Glee Club vormt op de McKinley High School. Het clubje, waarin leerlingen dansen en zingen, stond ooit aan de top, maar is nu een trieste bedoeling. Docent Will Schuester is vastbesloten om de Glee Club nieuw leven in te blazen en de beroemde competitie The Nationals te winnen. Ook al verklaart iedereen hem voor gek...

Tijdens de audities blijkt er flink wat talent op school te zitten, zoals Rachel, Mercedes, Kurt, Artie en Tina. Stuk voor stuk outsiders met hun eigen 'mankementen', die dagelijks moeten opboksen tegen de vooroordelen van hun medestudenten (zoals de gemene footballer Puck). Will weet ook nog een zesde leerling naar de club te lokken: Fynn.

Minder blij met de komst van de Glee Club is cheerleadercoach Sue Sylvester. Zij moet een deel van haar budget delen met Will en is vastbesloten om de club te gronde te richten. Hiervoor vraagt ze top-cheerleader Quinn te infiltreren bij de Glee's. Dit doet ze maar al te graag, want zo kan ze gelijk haar vriendje Fynn goed in de gaten houden.

Andere figuren in de serie zijn studieadviseur Emma, die stiekem een oogje heeft op Will. Ken, een footballcoach met een zwak voor Emma en Wills vrouw Terri, die nogal materialistisch en egoïstisch is ingesteld.

Wat is er zo bijzonder aan?
Lady Gaga, Oprah, Madonna en zelfs de Obama's: al vele mensen zijn besmet geraakt met het Glee-virus. Maar wat er nou zo leuk aan? Naast dat de serie alle ingrediënten bevat voor een leuke serie, wordt er ook eens heel veel in gezongen. Dus het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om naar te luisteren. Het zijn voornamelijk bestaande nummers, maar dan in een nieuw arrangement. Sinds het bestaan van de serie hebben er al regelmatig nummers in de officiële hitlijsten gestaan en zijn de albums meervoudig platina geworden. Een soort High School Musical voor volwassenen dus!

Ben jij benieuwd naar Glee? Zorg er dan voor dat je dinsdag 14 september om 20.30 uur voor de buis zit om de eerste twee afleveringen te bekijken. Laat daarna op Ze.nl weten wat je ervan vond! Kijk voor meer informatie op de website van RTL 5.

Bron: RTL.nl & Wikipedia.nl