Interview: Esha

Media door Anneke

Ben je nu een zangeres, een actrice of een fotomodel?
"Een beetje van allemaal eigenlijk. Toch voel ik me meer een zangeres die ging acteren en van daaruit ook opdrachten voor modellenwerk binnensleepte. Ik heb ook een muziekopleiding gedaan aan de Popacademie in Leeuwarden."

Hoe ben je terechtgekomen op de cover van FHM?
"Daar ben ik speciaal voor gevraagd. Ze wilden een speciale fotoshoot en daarvoor zijn we naar de paradijselijke Malediven geweest. Wat was het daar mooi! Ik had nog nooit eerder zo'n mooi stuk natuur gezien. Het was echt 'heaven on earth'. Het was wel hard werken. We moesten elke dag vroeg op, omdat je dan het mooiste licht hebt. Ik heb er wel heel erg van genoten."

Heb je al vaak opgetreden?
"Ik ben begonnen met backing vocals voor verschillende artiesten. Toen was ik nog niet solo, maar schreef wel nummers voor andere artiesten. Nu ben ik lekker met mijn eigen muziek bezig. Mijn single Luna is het resultaat van verschillende schrijfsessies en opnames in Nederland en in het buitenland. Binnenkort komt er ook een album."

Kom je ook uit een muzikale familie?
"In ieder geval uit een heel creatieve familie. Mijn tante is operazangeres van beroep, net als mijn oom. Verder is mijn broertje cabaretier. Bij ons thuis werd vroeger altijd gezongen: in een hoekje van de kamer, onder de afwas... Dat was altijd heel erg leuk."

Hoe ben je in Onderweg Naar Morgen (ONM) terechtgekomen?
"Ik had me ingeschreven bij castingbureaus als Kemma en Harry Klooster. Zo kreeg ik op een gegeven moment ook een gastrol in GTST en daarna ben in bij ONM terechtgekomen. Helaas stopte de serie na een paar maanden. Dat vond ik echt jammer."

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?
"Mijn zomerse single Luna is nu uit. Hij wordt al heel veel gedraaid op de radio. Ook zijn we hard bezig met liedjes voor een heel album. Maar voorlopig wil ik gewoon heel veel optreden. Daar kan ik echt heel veel van genieten. Momenteel heb ik een show van 30 minuten waarmee ik langs de clubs en zalen ga. Ik open met Luna, maar doe ook een aantal covers. Ik hoop jullie allemaal snel ergens tegen te komen!"

Kijk voor meer informatie op www.eshaworld.com.