Interview: hoofdrolspelers Step Up 3D

Media door Anneke

Op de dag van de wereldpremière van Step Up 3D - jawel, in ons eigen Amsterdam - zijn hoofdrolspelers Rick Malambri en Sharni Vinson aanwezig voor interviews in het College Hotel.

Enthousiast over onze hoofdstad zijn ze zeker. "Ik ben hier al eens eerder geweest, maar dat was tijdens mijn studietijd. Nu is het heel anders, want ik verken nu de stad samen met mijn vrouw Lisa en dat is toch wel een mooie ervaring samen," vertelt de knappe Rick Malambri (27), die in de film opvallend veel lijkt op acteur Ashton Kutcher. Hij lacht erom en zegt dat het hem vaker verteld wordt. Rick speelt in Step Up 3D de danser Luke die samen met zijn dansgroep de grootste danswedstrijd ter wereld wil winnen. Hij realiseert zich heel goed dat deze film wel eens zijn grote doorbraak kan betekenen. "Ik heb nu al enkele nieuwe filmrollen te pakken en als de film eenmaal wereldwijd gereleased is, zullen er waarschijnlijk meer volgen."

De Australische, in Amerika woonachtige, Sharni Vinson is de tweede hoofdrolspeler van de film. Zij speelt danseres Nathalie. Ook zij geniet volop in Amsterdam: "Het is gewoon fantastisch om met deze film door Europa te reizen. Amsterdam is onze eerste belangrijke stop en meteen een geweldige ervaring. De mensen zijn hier aardig en er is zo veel te zien."

De acteurs zijn ontzettend blij met hun rollen in de film. "Wie had dat ooit kunnen denken hè? Dit is mijn eerste grote rol. Net als Rick heb ik in een tv-serie gespeeld, maar dit is onze eerste filmervaring. Wie weet wacht ons wel een werelddoorbraak." Rick is het hier helemaal mee eens. "Vooral de choreografie is ongelofelijk. Ik heb vroeger breakdance gedaan en streetdance, maar ben vooral onder de indruk van de choreografie. Geweldig zoals dat eruit ziet in 3D! Ik denk dat dit zeker voor een dansfilm heel veel toevoegt op het witte doek."

Sharni is er ook van overtuigd dat de film nog meer 'power' heeft in 3D. "Het is voor het eerst dat een dansfilm in 3D gemaakt wordt. We brengen er ook dans naar een hoger niveau mee. Deze film overtreft de eerste twee delen in alle opzichten, al waren die ook indrukwekkend. Ik denk dat we zo nog meer mensen naar de bioscoop krijgen en ook meer dansfans zullen krijgen. Wanneer je deze film ziet, krijg je spontaan zin om te gaan dansen."

Op de vraag of Rick en Sharni ook in de volgende Step Up-film te zien zullen zijn is het een volmondig 'nee'. Rick: "Dat hoort niet bij de formule, bij iedere film worden weer nieuwe, jonge acteurs gekozen, net als een nieuw verhaal. Maar voor ons is dit een geweldige kans om ons aan een miljoenenpubliek te laten zien en daar zijn we natuurlijk erg dankbaar voor."

Step Up 3D is vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.