Doe wat terug voor de maatschappij!

Werk & studie door Karin

Ik zal maar meteen eerlijk zijn en met de deur in huis vallen: ik doe geen vrijwilligerswerk. Op dit moment werk ik drie dagen per week, doe een deeltijd studie, sport ik twee keer per week en wil ik ook nog wat tijd voor m'n vriendinnen, vriend en mezelf. Maar ik heb een goed voornemen voor als m'n studie is afgerond: ik ga vrijwilligerswerk doen! Ik heb het zelf namelijk prima voor elkaar en ik vind dat ik ook wel eens wat mensen (of dieren) mag doen die het wat minder hebben. Maar wat voor soorten vrijwilligerswerk zijn er allemaal? En is er ook iets in de buurt?

In de buurt
Op www.vrijwilligerswerk.nl kun je zoeken naar vrijwilligerswerk in jouw regio. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt vrijwilligerswerk doen met vluchtelingen, jongeren, dieren, daklozen, chronisch zieken en ga zo maar door. Ook het soort werk varieert van administratief werk tot verkoopactiviteiten tot hulpverlening. Ook ben je echt niet elke week een hele dag kwijt. Vanaf 0 tot 2 uur per week kun je je al inzetten voor vrijwilligersorganisaties!

In het buitenland
Misschien studeer je nog en wil je na je afstuderen een verre reis maken. Ook dan kun je je belangeloos inzetten. Combineer je reis met vrijwilligerswerk in het buitenland! Kijk even op www.activityinternational.nl/vrijwilligerswerk of vrijwilligerswerk-buitenland.startpagina.nl/ voor de mogelijkheden.

Doe jij al vrijwilligerswerk en wat doe je dan? Of heb je plannen om vrijwilligerswerk te gaan doen?