Review: Letters to Juliet

Media door Marit

Het verhaal
Het klonk als een romantische droom voor Sophie (Amanda Seyfried): met haar Italiaanse verloofde (Gael García Bernal) op pre-honeymoon naar Verona, de stad van de liefde. Daar aangekomen blijkt dat hij maar amper oog voor haar heeft en volledig opgaat in alle etenswaren, wijnen en belangrijke mensen die iets voor zijn eigen restaurant zouden kunnen betekenen.

Noodgedwongen trekt Sophie er alleen op uit en bezichtigt alle toeristische attracties in haar up. Zo komt ze te weten dat de legende van Romeo & Julia in Verona nog springlevend is. Sophie komt erachter dat desperate vrouwen uit de hele wereld dagelijks naar Julia's huis komen en in brieven Julia om raad vragen. Een groepje vrijwilligers beantwoordt al deze brieven trouw en Sophia sluit zich bij hen aan. Een brief geschreven door Claire Smith (Vanessa Redgrave) in 1957 komt op Sophies pad en dat is het begin van een romantische zoektocht naar de mysterieuze Lorenzo (Franco Nero) die ze zoveel jaren geleden verlaten heeft. De kleinzoon van Claire, Charlie (Christopher Egan), zorgt voor wat extra spanning tijdens de zoektocht.

De beleving
Een heerlijke film! Van het intro tot de aftiteling zijn er prachtig scenische beelden die je naar een zomer in Italië doen verlangen. Wijngaarden, een heerlijke zon die alles een romantischer tintje geeft en de hartstochtelijke queeste die de boventoon voert. Van balkonscène tot kus, van ik-vind-je-niet-aardig tot ik-hou-van-jou, worden alle clichématige open deuren braaf ingetrapt en in de trailer is al duidelijk te zien dat alles goed komt. Heerlijke zwijmelfilm met goed gecaste acteurs die hun rol met verve spelen. Tip van Ze.nl: ga hem zien!

Letters to Juliet is vanaf 17 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.