Mijn stage @ Ze.nl

Werk & studie door Eline_B

Toen ik wat jonger was schreef ik al veel: gedichtjes, protesten tegen dierenmishandeling na het zien van FernGully en hield ik een dagboek bij - in de veronderstelling dat die anno 3000 door de nieuwe bevolking zal worden opgehangen in een vliegend museum... Maar dat was vroeger.

Nu, tien jaar later, wilde ik weten of ik nog wat met een pen kon. Ik solliciteerde bij Ze.nl en werd aangenomen. En dan moet je ineens met de billen bloot: je eigen artikelen schrijven, bekend Nederland interviewen en moet je wekelijks de mening van Nederlandse dames vragen. Help?! 

En als je voor een moment denkt dat je bij Ze.nl als stagiair wordt behandeld, dan heb je het mis. Schrijven zal je! Mijn eerste artikeltje stond binnen twee weken online en ik mocht meteen op pad om de nieuwe rocksensatie van Nederland te interviewen en mijn eerste persvoorstelling bij te wonen. Ondertussen heb ik tientallen artikelen geschreven, interviews gehouden en gekke, vreemde, lieve en eigenzinnige mensen ontmoet.

Wat doet een redactriZe?
Dagelijks schrijven we de shownieuwtjes, de roddels, de smeuïge details over de ik-drink-grage Lindsay Lohans en de vreemdgaande Tiger Woods'. Drie keer in de week mogen we onze oogjes plezieren met de meest uiteenlopende filmpjes en een keer per week gaan we de straat op om Nederland een vraag voor te leggen. Daarnaast heb je de vrijheid om te schrijven waarover je maar wilt en natuurlijk om spullen te testen, want een redactriZe is verplicht de geurtjes, cd's, dvd's, voorstellingen, feesten en de nieuwste snufjes te onderzoeken. Maar dat doen we graag voor jullie.
 
Ondanks alle voordelen van Ze.nl is niet alles koek en ei. Sommige sterren zijn écht niet zo leuk en er moeten elke dag artikelen online. Lanterfanten is er niet bij, want er is altijd een deadline. Het is wel een ideale stage voor schrijvers, omdat je veel verschillende soorten artikelen leert schrijven: recensies, reviews, beauty, fashion, interviews, columns, advertorials, winacties, gossips, recepten en reisverslagen. Je kan je eigen stijl ontdekken en kijken waarbij je het beste tot je recht komt.

Mijn stage bij Ze.nl zit erop, na 20 weken werken ga ik weer terug naar de schoolbanken om me te specialiseren. Ik blijf natuurlijk nog wel voor Ze.nl schrijven en wie weet waar ik uiteindelijk terecht kom...