De 75e Boekenweek van start!

Media door Jet

De Boekenweek
De Boekenweek wordt al sinds 1932 georganiseerd en elk jaar wordt er weer een ander thema bedacht, dat de aandacht vestigt op oudere boeken en nieuwe uitgaven in het boekenaanbod. Boekwinkels en bibliotheken haken hierop in met het samenstellen van een assortiment en het organiseren van activiteiten rond het thema.

Aan de vooravond van de Boekenweek vindt het traditionele Boekenbal plaats. Op dit exclusieve feest viert schrijvend en uitgevend Nederland het begin van de Boekenweek. Eén van de meest bekende elementen van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk: een boekje geschreven door een gerenommeerd schrijver dat je gratis ontvangt bij aankoop van een Nederlands boek.

Het thema
Het thema van de 75e Boekenweek is: Titaantjes - Opgroeien in de letteren. Het draait dit jaar allemaal om het kind, de jeugd, de jongere; jong zijn en opgroeien staat dus centraal. Dit thema is ontleend aan de klassieke novelle van Nescio uit 1908: Titaantjes, één van de mooiste verhalen uit de Nederlandse literatuur. De Nederlandse en internationale literatuur is rijk aan romans over de periode die leidt naar volwassenheid. De hoofdpersonen uit deze boeken hebben iets gemeen: de overgang van adolescent naar jongvolwassene, de rite de passage, verloopt zelden probleemloos en dat levert vaak prachtige boeken op.

Het Boekenweekgeschenk
Joost Zwagerman heeft het Boekenweekgeschenk 2010 geschreven: Duel. Een ontroerend en verrassend verhaal over een tragikomische zoektocht door de kunstwereld. Je ontvangt het Boekenweekgeschenk gratis bij aankoop van minimaal 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Verder...
Word lid van de bieb!
Denk je erover om lid te worden van de bibliotheek? Doe dit dan zeker tijdens de Boekenweek, want dan krijg je maar liefst drie cadeaus: het Boekenweekgeschenk, een Boekenbon ter waarde van 5 euro en je kunt op 14 maart gratis reizen met de NS (op vertoon van het Boekenweekgeschenk).

Activiteiten
Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. Kijk nu wat er bij jou in de buurt te doen is!

Bol.com
Als je van 10 t/m 20 maart een boek bij Bol.com bestelt, ontvang je niet alleen het Boekenweekgeschenk, maar je hoeft ook eens geen bezorgkosten te betalen! Enkele tips van Ze.nl:

Kijk voor meer informatie op de website van de Boekenweek. Veel leesplezier!