Breng je boek uit met Tenpages

Media door Maresa

Hiervoor heeft Tenpages.com een geheel uniek concept bedacht. Iedereen met schrijftalent kan zijn of haar manuscript op de website zetten. Je plaatst minimaal tien pagina's (juist, vandaar de naam) op Tenpages.com en hebt vervolgens vier maanden de tijd om 2000 aandelen in het verhaal te verkopen. Lukt dit, dan wordt je boek uitgebracht!

Oké, dat klinkt wel heel eenvoudig. Betaal je dan niet gewoon voor je eigen uitgave? Nee, want je kunt sowieso niet alle aandelen zelf kopen. Er moeten minimaal 100 mensen zo geïnteresseerd zijn in je manuscript dat ze één of meerdere aandelen aanschaffen. Natuurlijk krijgen ze hier wat voor terug als je boek verkoopt: geld en een naamsvermelding. Lukt het niet om 2000 aandelen te verkopen? Dan houdt Tenpages.com een euro per aandeel en stort de overige vier euro terug.

Ik was wel nieuwsgierig naar deze methode en omdat het relatief nieuw is, wil ik graag bij de eerste groep horen die succesvol een boek uit kan brengen via Tenpages.com. Een concept dat eerst nog alleen in Nederland wordt gebruikt, kan internationaal heel interessant worden (denk aan Big Brother). Bovendien kan ik na afloop alles vertellen over het proces en de 'nazorg' van Tenpages.com.

Dat kan ik niet zomaar alleen! Ik heb een leuke jeugdroman online gezet, waarvan je de eerste zeven hoofdstukken kunt lezen:

1. Meld je aan op de site.
2. Lees mijn manuscript en kijk of je het wat vindt.
3. Kies het aantal aandelen dat je wilt kopen (5 euro per stuk).
4. Kies je betaalmethode.
5. Voila, je bent aandeelhouder!

Op Tenpages.com kun je zien wat dit je op kan leveren. Natuurlijk is het nu ook een spannend experiment: hoe gaat dit verlopen? Wat gaat er gebeuren als alle aandelen worden verkocht?

Halverwege de zomer van 2010 kan ik jullie alles vertellen over wat er komt kijken bij een uitgave via Tenpages.com. En wie weet? Straks staat jouw manuscript aandelen te genereren en word je ontdekt door het grote publiek!

Nu al een manuscript plaatsen? Hier wat onmisbare tips:

  • Bedenk goed in welk genre je manuscript past. Je kunt dit niet na plaatsing aanpassen.
  • Zorg dat je stuk goed leesbaar is. Het moet de lezer meteen pakken.
  • Ditzelfde geldt nog meer voor je samenvatting: als je de lezer hiermee niet prikkelt, wordt je manuscript ook niet gelezen.
  • Vul je complete profiel in.

Veel lees- en schrijfplezier!