Interview: Carolina Liar

Media door Anneke

We spreken Chad via de telefoon, vanuit Los Angeles, Californië. In Amerika en Engeland is de formatie al een groot succes en bij ons hadden ze een successingle met Show Me What I Am Looking For en momenteel scoren ze goed met I'm Not Over. Chad is de enige Amerikaan in de band; de rest zijn Zweden. Hoe is dat? "Heel gezellig hoor! We zijn dikke vrienden en de jongens hebben me ook al een beetje Zweeds geleerd. Moest ook wel, want we hebben ons debuutalbum Coming To Terms in een Zweedse studio opgenomen. Vooral voor mij was dat een bijzondere ervaring. Ik was nog nooit in Zweden geweest. Alles was nieuw, alles was leuk. Ik zou zo in Zweden willen wonen... Echt waar!"

Voor Chad begon de liefde voor muziek al vroeg. "Ik kom uit een muzikale familie. Mijn oma speelde piano in de kerk en mijn zus piano en saxofoon en ieder ander instrument dat ze te pakken kreeg. Als klein jongetje vond ik dat allemaal prachtig en ik wilde niets liever dan ook muziek maken. Ik herinner me nu nog die foto dat ik als jochie van een jaar of vier met een cowboyhoed op achter de drums zit. En reken maar dat ik daar hard op kon slaan!"

Het zat er dus al vroeg in voor Chad: hij moest en zou later de muziek in. "Na mijn schooltijd oefende ik flink, schreef songs en ging serieus op zoek naar een baantje in de muziek. Wát precies maakte me niet uit eigenlijk, áls het maar met muziek te maken had. Ik had geluk, want ik vond een baantje bij een klein platenlabel. Daar kon ik ook mijn eigen muziek laten horen. Ik leerde er de Zweedse producer Max Martin kennen. Hij had een nummer van me gehoord en wilde wel een heel album met me opnemen. Dan moest ik wel nóg meer goeie muziek schrijven. Op een gegeven moment zat ik in Stockholm muziek te maken met een paar coole Zweedse gasten."

Carolina Liar was toen snel een feit. Heel veel mensen vragen zich af waar die naam toch vandaan komt. "Die is verzonnen door een producer waar ik ooit mee werkte. Ik had aan hem verteld dat ik vroeger altijd heel sterke verhalen aan mijn vrienden vertelde. Zoals over mijn opa die ooit overreden werd door een vrachtwagen en er heelhuids onderuit kroop. Allemaal leugens, maar ik werd er wel de grote held door. Tegenwoordig vertel ik alleen nog maar de waarheid hoor! Toch komt de naam daar vandaan: Carolina omdat ik zelf uit South Carolina kom en Liar vanwege de leugenaar die ik vroeger was."

Volgens Chad is het altijd een heel gezellige boel met de jongens in de band. "We kennen elkaar nu door en door en weten precies wat we aan elkaar hebben. Onderweg hebben we altijd de grootste lol. Zweden zijn behalve goede bierdrinkers ook gasten die altijd in zijn voor een goede grap. De meeste boys in the band zijn single, dus dan weet je het wel! Ik heb zelf een vriendin dus ik doe niet aan daten met fans. Maar ik vind het wel leuk dat ze zo enthousiast zijn. We krijgen vaak heel leuke cadeautjes, die natuurlijk gezellig met ons mee naar huis gaan. Thanks fans!"

Hoe zien de toekomstplannen van Carolina Liar eruit? "Die zien er heel goed uit. We gaan touren, touren en nog meer touren. Tussendoor hopen we ook nog wel wat nieuwe liedjes te schrijven. We hopen echt dat we dit jaar ook nog eens in Nederland op kunnen treden. Dat zou echt heel erg vet zijn!"

Coming To Terms
Carolina Liar
EAN: 0075678994227
Prijs: 14,99