Interview: Ke$ha

Media door Anneke

Een optreden van Ke$ha Sebert is iets wat alle verwachtingen overtreft. Het rustige meisje dat ik 's middags voor me heb in de interviewkamer verandert 's avonds op het podium in een echte wervelwind. Ze zingt de sterren van de hemel, danst, springt, kruipt, slaat op trommels en spuit met confetti. Ke$ha is behalve uiterst talentvol ook mega enthousiast en dat wil ze aan iedereen laten zien. De korte showcase van slechts drie nummers maakt meteen indruk bij VIP's en fans. Iedereen wil wel meer horen, maar helaas, dit is het voor deze keer.

Maar... ze komt volgende jaar terug, zeker als het aan Ke$ha zelf ligt. "Ik geniet nu al van alles wat me overkomt. Van kleins af aan wilde ik al zangeres worden. Ik heb dat van geen vreemde, want mijn moeder zat ook in de muziek, in een punkbandje om precies te zijn. Ze was dan misschien niet mega succesvol, maar ze heeft dus wel een hitsong geschreven voor niemand minder dan Dolly Parton! My mom is cool, echt waar!"

Ke$ha straalt wanneer ze over haar moeder vertelt. Ze vindt ook dat ze het mede aan haar te danken heeft dat ze nu in de muziek zit. "Mijn moeder heeft me altijd gestimuleerd. Ik ben heel vrij opgevoed en mijn moeder zei altijd dat ik mijn hart moest volgen. En zoals je ziet ben ik daar zeker mee bezig!" En dat is Ke$ha zeker. Ze is lekker brutaal en deinst echt nergens voor terug. Ook is ze een echte doorzetter. Daarom is ze ook al zover gekomen in de muziek.  Een van de dingen die ze gedaan heeft is 'inbreken' bij niemand anders dan Prince... "Veel mensen geloven mijn verhaal niet, maar toch is het waar. Ik ben al jaren een grote fan van die man. Toen ik aan mijn debuutalbum werkte, wilde ik maar een ding: Prince moest mijn cd produceren! Ik ging op zoek naar zijn adres in Beverly Hills. Bij het hek gaf ik de tuinman een paar tientjes en zo mocht ik zomaar doorlopen, het grote hek door. Voor ik het wist stond ik in de lift richting derde verdieping waar hij zat te jammen met z'n band. Ik ben gewoon in een hoekje gaan zitten tot hij me doorhad. Toen schopte zijn security me eruit, maar ik heb stiekem wel een demo in zijn huis achtergelaten voor ik weggevoerd werd, haha. Je weet maar nooit toch...?"

Of het ooit tot een samenwerking met Prince komt is de vraag, maar Ke$ha houdt de moed en het doorzettingsvermogen erin. Zo ontmoette ze ook de grote producer Dr. Luke die meteen weg was van haar talent. Ze mocht zomaar meezingen op de single Right Round van rapper Flo Rida en die bereikte zelfs de eerste plek van de Amerikaanse hitlijsten! "Geloof me of niet, maar ik heb daar helemaal geen cent mee verdiend. Maakt ook niet uit, want nu kent wel iedereen me en dat is veel meer waard, toch? Ik was ook vreselijk blij toen de single op 1 stond. Ik heb gedanst, gehuild... ik was echt gek van vreugde! Nu werk ik keihard aan mijn debuutalbum en ik heb er bijna alle nummers al van klaar. Hoe dat album eruit gaat zien? Je kunt er om te beginnen heerlijk op dansen, maar ook goed naar luisteren. Het zijn allemaal verhaaltjes, oftewel dingen die ik zelf heb meegemaakt, van vervelende vriendjes tot ex-lovers die ik nog steeds niet kan vergeten. Al ben ik nog jong, ik heb best veel meegemaakt hoor. Genoeg om over te schrijven heb ik in ieder geval."

Alles wat Ke$ha meemaakt kun je terugvinden op haar album Animal dat volgend jaar uitkomt. Zelf omschrijft ze het als dance, maar ook als pop: een beetje Britney en wat Lady GaGa, een tikkeltje Madonna maar vooral toch Ke$ha. "Ik heb maar een ding in mijn hoofd en dat is de wereld veroveren!"

Wij zijn benieuwd en kunnen nu al zeggen: hou het nieuwe talent Ke$ha goed in de gaten want hier gaan we nog heel veel van horen!