GLOW Eindhoven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

GLOW vond in 2006 voor de eerste keer plaats en werd meteen uitgeroepen tot één van Nederlands meest innovatieve evenementen. Vorig jaar trok het evenement ruim 125.000 bezoekers. Tijdens het evenement komt licht, design, kunst en technologie samen in unieke lichtcreaties. Bezoekers kunnen tijdens het evenement een route volgen door de binnenstad, waarbij lichtkunstenaars gebouwen op een fascinerende manier verlichten.

Het thema voor GLOW 2009 is Being Public. De organisatie wil hiermee benadrukken dat we met z'n allen eigenaar zijn van de openbare ruimte. Gebouwen en plekken die dagelijks door vele Eindhovenaren worden gebruikt worden belicht en in diverse etalages hangen portretten van Eindhovenaren. Ook diverse culturele instellingen spelen in op het thema en studenten van de Design Academy krijgen de mogelijkheid om hun werk te exposeren.

Al met al is het dus zeker de moeite waard om een dagje naar Eindhoven te reizen. Vooral nu het vroeger donker is... Niets leuker dan warm ingepakt in de kou een tocht door de stad te maken en dan eindigen in een knus cafétje met uitzicht op enkele lichtcreaties en warme chocola drinken.

GLOW Eindhoven vindt plaats van 6 t/m 15 november. Voor meer informatie kijk op www.gloweindhoven.nl.