Interview: Esmée Denters

Media door Lisanne

"Ik houd mezelf staande in het drukke muziekwereldje door mezelf te blijven. Ik heb wat mensen om mij heen die ik kan vertrouwen. Dat is heel erg belangrijk, want je moet niet in je eentje zijn. En je moet veel plezier hebben! Natuurlijk is het hard werken, maar het resultaat houdt me op de been. Ik doe alles voor een hoger doel. Mijn eerste single Outta Here doet het ontzettend goed, niet alleen in Nederland, maar ook in buitenland."

Album Outta Here
"Met mijn album ben ik heel erg tevreden. Nadat mijn YouTube-filmpje was ontdekt, verwachtte iedereen meteen een cd. Maar zo gaat dat niet. Als artiest moet je eerst je eigen stijl zoeken. In het begin had ik een boel vragen: hoe moet het klinken, hoe moet het eruit komen te zien? Ik had nog nooit in een studio gezeten, nog nooit een producer gehad. Ik zong dan wel nummers van andere artiesten, maar ik wilde mijn eigen nummers schrijven. Als ik het sneller had gedaan, dan was het niet zo goed geworden. Als ik er nu naar luister, denk ik echt: ja, het past bij mij. Mensen kennen me van covers, maar Outta Here is echt mijn ding. Het is een combinatie van pop en r&b. Ik ben opgegroeid met allerlei verschillende stijlen, zoals The Beatles, Stevie Wonder en later Janet Jackson en Beyoncé. Daar hoor je wel invloeden van."

Liedjes en liefde
"Waar ik zo trots op ben, is dat geen enkel nummer hetzelfde is. Er zijn ballads, maar ook heerlijke dansnummers. Ja, ik ben een twintigjarige meid en wil ook op nummers los gaan, lekker dansen en lol hebben. En de ballads gaan dan weer over zwaardere onderwerpen, zoals liefdesverdriet. Ik vind het niet moeilijk om liedjes over liefdesverdriet de wereld in te brengen. Ik noem geen namen, het is niet zo van: dit is speciaal voor die en die geschreven. Ik doe het heel algemeen, want wat ik meemaak maken ook andere meiden mee. Of mijn ex-vriendjes zich herkennen in mijn liedjes? Ja, misschien wel ja. Maar dat is dan lekker pech, haha."

Goodlooking Justin
"Met Justin samenwerken is echt te gek. Hij heeft me heel erg geholpen bij het schrijven van mijn liedjes. Het was te gek dat iemand die zo getalenteerd is met jou wil samenwerken. Ik kijk heel erg tegen hem op, hij is een groot voorbeeld voor mij. Maar dat was hij al voordat ik hem ontmoette. We hebben samen veel geschreven en in de studio gezeten. Hij is heel erg betrokken en ook echt heel erg geïnteresseerd in mijn muziek en schrijven. En natuurlijk is hij niet verkeerd om naar te kijken, maar zo zie ik hem niet. We hebben meer een soort van vriendschap. Hij ziet mij denk ik als zijn kleine zusje, voor wie hij zorgt. Eigenlijk is hij heel erg normaal en nuchter, terwijl hij een heel grote ster is. Daar heb ik respect voor. Wat er zo normaal aan hem is? Hij is heel erg grappig en loopt altijd te geinen in de studio. En ik kan alles tegen hem zeggen."

Voor geen goud willen ruilen
"Als ik nu naar het YouTube-filmpje kijk, zou ik echt niet terug willen naar mijn oude leventje. Nu doe ik dingen waar ik toen alleen maar van kon dromen, hoe fijn het ook is om af en toe gewoon gezellig met je vriendinnen te kletsen, naar school te gaan of normale dingen te doen. Ik heb een druk schema, dus dat gaat moeilijk. Ik ben veel op reis; ik leef bijna uit een koffer. Van hotel naar hotel, van plek naar plek. Ik groei nu naar de mensen toe die altijd dichtbij mij zijn, zoals mijn danseressen. Met hen doe ik, als het even kan, ook gewoon 'meidendingen'. Laatst gingen we nog lekker shoppen in Engeland."

Uiterlijk
"Eén van mijn eerste aankopen van het geld dat ik verdiend heb met zingen, waren schoenen. Voor de videoclip van Outta Here zag ik ontzettend gave leren laarzen van Gucci. Ze waren gigantisch duur, iets van zevenduizend euro. Echt belachelijk. Het paste ook niet in het budget dat we voor de clip hadden, dus heb ik ze zelf gekocht. Normaal doe ik dat nooit, zulke grote bedragen uitgeven.

Sinds ik optreed, besteed ik meer aandacht aan mijn uiterlijk. Ik droeg vroeger bijna nooit make-up. Daar had ik niet echt behoefte aan. Nu is dat anders; ik heb vaak interviews en word regelmatig op de foto gezet. Ik wil geen foto van mezelf terugzien en denken: 'bah'.

Ik ben nog niet helemaal gewend aan het 'beroemd zijn'. Optredens wennen wel, maar dat mensen je herkennen blijft zo gek! Ik kan me gewoon niet voorstellen dat sommige mensen zenuwachtig zijn als ze me voor het eerst ontmoeten. Ik zie mezelf niet als artiest. Ik zie mezelf als mezelf. Als Esmée Denters."

Lees HIER ook de recensie van Esmées album Outta Here waar ook haar inmiddels tweede single Admit It op te bewonderen is!

Outta Here
Esmée Denters
EAN: 0602527079318
Prijs: 16,99

Foto's: Chris Kilkus, Meeno, Jason Odell