DVD: The Comeback

Media door Chantal

Stiekem is de serie eigenlijk al best oud, in 2005 gingen de eerste en laatste afleveringen al in première, maar toch is de dvd pas dit jaar in Nederland uitgebracht. Slechts één seizoen mocht The Comeback draaien, slechts 13 afleveringen zijn er gemaakt. Maar of dat nou zo erg is?

Het verhaal
Lisa Kudrow (die we vast nog wel kennen als Phoebe uit Friends) speelt Valerie Cherish, een actrice die vroeger successen boekte in heel slechte soaps en nu wanhopig probeert haar carrière nieuw leven in te blazen. Ze is tot alles bereid om weer op de televisie te komen en zegt, in ruil voor een kleine rol in een nieuwe sitcom, ook 'ja' tegen de reality show The Comeback. Cherish wordt vervolgens bij alles achtervolgd door een camera: haar bevindingen thuis en onderweg, maar ook haar momenten op de set van Room and Bored worden vastgelegd.

En?
Hoewel recensenten nogal gemengde gevoelens over de serie hadden, moeten wij toegeven dat de serie eigenlijk best goed in elkaar zit. Lisa Kudrow is samen met Michael Patrick King (Sex and the City) verantwoordelijk voor deze satirische komedie. Elke aflevering wordt neergezet als 'raw footage', de kijker ziet zogezegd alles wat er tijdens de opnames op film is gezet, niets is eruit geknipt. Doordat er maar één camera wordt gebruikt, heb je ook daadwerkelijk het gevoel naar een reality show te kijken. Lisa weet haar karakter van een wanhopige vrouw zeer scherp en grappig neer te zetten. En eigenlijk is het ook gewoon leuk om eens de andere kant van Hollywood te zien: hoe probeert een vergeten iemand terug op de rode loper te komen en wat voor hilarische dieptepunten gaan daarmee gepaard?

Dus?
The Comeback is zeker het bekijken waard, al is het alleen al omdat de serie écht anders is dan de series die we normaal gesproken gewend zijn. Toch is één seizoen precies genoeg, de laatste aflevering sluit het geheel zo af dat de cirkel mooi rond is.

The Comeback
Regie: Michael Patrick King
EAN: 5051888002766
Prijs: 24,99