Hakkenverbod op Britse werkvloer

Werk & studie door Chantal

Zouden we in Nederland hard lachen om deze maatregel, onze overburen nemen de mogelijke nieuwe regeling zeer serieus. De Trade Union Congress, waarin de gezamenlijke vakbonden verenigd zijn, vindt hoge hakken op z'n zachtst gezegd zeer ongeschikt voor op de werkvloer. Jaarlijks zouden er in Groot-Brittanië twee miljoen werkdagen uitvallen onder hakkendraagsters. Dit zou onder andere komen doordat de hakken zorgen voor langdurige rugpijn en pijnlijke voeten. Vrouwen die zulk schoeisel als onderdeel van hun werkkleding moeten dragen, zijn bijvoorbeeld stewardessen en verkoopsters.

Seksistisch
Nou zijn de gezondheidsklachten tot daar aan toe, de Britse vakbonden gaan echter een stapje verder. Het verplicht moeten dragen van hakken op het werk zou zelfs seksistisch zijn.

De Britse vakbonden zijn het, op één na, stuk voor stuk eens dat het anders moet. Ze willen nu dat werkgevers zelf de risico's van het hakken dragen gaan onderzoeken. Wanneer deze te nadelig blijken te zijn, zullen de stiletto's moeten worden vervangen door platte schoenen.

Artsen zijn erg blij met de boodschap, zakenvrouwen een stuk minder, zo meldt The Indepedent. The Society of Chiroprodists and Podiatrists, die de campagne leidt, wil wel benadrukken dat ze vrouwen zeker niet willen vertellen wat ze wel en niet moeten dragen, maar er juist voor willen zorgen dat ze zelf de keuze kunnen en mogen maken.

Wat vind jij van dit voorstel?