Haaraccessoires voor de herfst/winter

Mode & trends door Dagmar

Konijnenoren
Marc Jacobs kwam op het idee om konijnenoortjes als fashionitem te gebruiken toen een van zijn werkneemsters een stuk stof om haar hoofd had gedrapeerd (zie plaatje). Het was precies het item dat hij zocht om zijn look compleet te maken. Madonna werd er onlangs al mee gespot en nu mag het ook jouw ensemble compleet maken. De draagbare versie is nog niet verkrijgbaar, dus jammer genoeg moeten we nog even wachten...

Hipp(i)e haarband
Sinds Nicole Richie gespot werd met het dunne, subtiele hippie-haarbandje om haar voorhoofd is deze niet meer weg te denken uit de modewereld. De haarbandjes voor de herfst en winter zullen iets groter en warmer zijn dan het oude, vertrouwde bandje. Fashionable met warme oren dus!

Van bloem tot pompoen
Waren het deze zomer de bloemen die ongegeneerd in je haar mochten vertoeven, dan zijn het nu pompoenen. In sommige winkels is er al een draagbare editie van verschenen, maar als je een beetje handig bent flans je deze creatie zelf zo in elkaar. Ga ouderwets aan de gang met wol en karton en bevestig de pompoen(en) dan op een haarband of hoed.

Hoofdtooien
Alles komt weer een keer in de mode, maar dat je nu de trend zet met een hoofdtooi op je kop is wel even wennen. Het is natuurlijk een modernere versie dan de authentieke indianentooi, maar de veer is en blijft wel degelijk de aandachttrekker.

De hoed doet het goed
De hoeden zijn ook weer terug van weggeweest. De 'boyfriendlook' was al een succes, maar die krijgt nu een winters teintje. De hoed geeft een erg stoere uitstraling en is leuk te combineren met een rock-outfit.

Welk haaraccessoire ga jij deze herfst/winter dragen?