Anna Wintour in The September Issue

Media door Redactie Ze.nl

The September Issue verwijst naar de septembercatalogus van Vogue: het belangrijkste, dikste en best verkochte nummer van het jaar! In 2007 brak de herfsteditie zelfs een record met het zwaarst wegende blad ooit: het glossy magazine woog toen ruim 2 kilo en er werden wereldwijd 13 miljoen exemplaren verkocht. 

Filmmaker R.J. Cutler, eerder bekroond met een een Emmy Award, kreeg toestemming om Vogues geliefde en gevreesde hoofdredactrice Anna Wintour te volgen tijdens de vele maanden die voorafgaan aan de prestigieuze en immens populaire najaarsmagazine.

De documentaire toont het reilen en zeilen in Vogues hoofdkwartier in Manhattan, maar volgt ook de belangrijkste fotosessies in Parijs en Rome, zoals een covershoot met Sienna Miller. De druk stijgt naarmate de deadline nadert en Anna demonstreert haar beruchte bikkelharde leiderschap (denk aan Meryl Streep in The Devil Wears Prada). Niets haalt de uiteindelijke uitgave zonder haar toestemming en dat zorgt vaak voor ongenoegen bij haar werknemers...

Vooral de 20-jarige werkrelatie tussen het creatieve modegenie Grace Coddington en de zakelijke Anna Wintour zorgt voor frictie. Ondanks de eeuwige strijd tussen creativiteit en commercialiteit, is het de chemie tussen deze twee bijzondere vrouwen die Vogue tot de Vogue maakt.

The September Issue biedt niet alleen inzicht in de modewereld, maar ook een persoonlijk portret van Anna Wintour en de mensen uit haar naaste omgeving. Kortom: een must-see voor iedereen met een hart voor mode!

The September Issue is vanaf 17 september in de Nederlandse bioscopen te zien.