Review: Inglourious Basterds

Media door Anneke

Quentin Tarantino is de man achter kaskrakers als Pulp Fiction, Reservoir Dogs en Kill Bill. De nieuwste Tarantino-film heet Inglourious Basterds en die is grotendeels gebaseerd op de Italiaanse oorlogsfilm Quel Maledetto Treno Blindato van Enzo G. Castellari uit 1978 en de Amerikaanse klassieker Dirty Dozen uit 1967.

De nieuwe Tarantino-film werd met twee opzettelijke spelfouten als Inglourious Basterds uitgebracht. Brad Pitt speelt hierin luitenant Aldo Raine die de opdracht krijgt om samen met zijn ploeg in Frankrijk op brute wijze verscheidene nazi's te vermoorden. Deze ploeg, bestaande uit acht Joods-Amerikaanse soldaten, zal later beter bekend zijn bij hun vijanden als The Basterds. Wanneer zij in contact komen met de Duitse actrice Bridget Von Hammersmark en geheim agente Shosanna Dreyfus, besluiten zij samen de missie aan te gaan om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

Het eerste dat opvalt aan de film is de lengte, want die is namelijk bijna drie uur. Toch wordt de kijker voortdurend geboeid door interessante plots, veel actie en ook genoeg humor. Ook overtuigen acteurs als Brad Pitt (die fantastisch spel neerzet), Christoph Waltz, Diane Kruger en Mike Myers alleszins. Tarantino weet weer een aantal personages neer te zetten die verbazen, overrompelen en soms verbijsteren. De  film is vol van kleurrijke personages, slimme, originele dialogen en overrompelende actie, wat allemaal weer samenkomt in een boeiend verhaal. Inglourious Basterds is een uiterst originele film die nergens voorspelbaar wordt.

Inglourious Basterds is vanaf 27 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.