Sterrenschrijfsel: Celine Cairo

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Ik ben net 19 jaar en mijn leven staat op zijn kop. In de goede zin, dat is zeker! Ik leid misschien niet hetzelfde leven als mijn leeftijdgenoten, maar ik mag doen waar andere mensen van dromen: singer-songwriter zijn! Optreden, artiest zijn, eigen muziek schrijven en dat delen met anderen!

Ik ben geboren en getogen Amsterdamse, mijn stad is mijn alles! Mijn muziekcarrière begon hier, toen ik 14 was. Ik ben al wel van kinds af aan met muziek bezig, maar pas op mijn 14e pakte ik de gitaar op en begon het 'echte' liedjes schrijven. Zingen deed ik al, maar toen pas ging ik mezelf begeleiden, mijn eigen teksten schrijven en mijn eigen nummers zingen.

Na het behalen van mijn vwo-diploma wist ik dat ik niet meteen wat ik wilde gaan studeren, maar wat dan wel? Werken, reizen, muziek maken, veel leuke dingen doen met vrienden? Ik besloot het allemaal maar te gaan doen! Dus, ik regelde een paar optredens in de zomer, ging in de horeca werken en vertrok stoer voor 3 maanden naar Zuid-Frankrijk om liedjes te schrijven en de taal te leren. Ik kwam terug met het idee om weer te gaan sparen om een grote wereldreis te maken, net zoals veel vrienden van mij doen, maar veranderde toch van mening. Na een paar dagen thuis wist ik het opeens zeker: ik wilde niet weg, ik wilde in Amsterdam blijven en de muziek een echte kans geven. Geen angsten meer, geen 'mijn ouders willen dat ik studeer en veilig doe wat iedereen doet', nee, ik moest en zou muziek gaan maken! Oppakken wat al zo lang lag te verstoffen in mij...

Dus ik ging hard aan de slag: mensen bellen, mailen, rondvragen, overal optredens regelen. Ik deed alles zelf, van sites bijhouden tot optredens regelen, spelen en een beetje promoten. Toen ik een gig in Paradiso kreeg op 8 maart dit jaar, besloot ik dat het tijd was om hulptroepen in te schakelen: ik belde Mart Jening (een bassist met wie ik eerder had gespeeld) en Matthijs Lievaart (violist en producer die ik kende van een schoolopdracht). Met één repetitie en één proefoptreden in een klein tentje stonden we opeens in de bovenzaal van Paradiso! Sindsdien is het hard gegaan... We speelden de hele lente overal, in mijn geliefde Amsterdam maar ook in andere steden. We deden mee met Talent Night 2009 en wonnen! Met als hoofdprijs: een reis naar New York deze herfst en daar optreden in The Apollo Theatre (waar o.a. Michael Jackson, Mary J. Blige en Prince hebben opgetreden)! We speelden op de grootste en kleinste plekken, Mildred Cairo is ons team komen versterken als manager en we kregen steeds meer aanhang. We doen mee met de Grote Prijs van Nederland (halve finale 13 september in Den Haag) en we zijn door Nederland 2 geselecteerd als finalist voor 'Cultuurtalent'. Daarmee kunnen we een optreden op de Amsterdamse Uitmarkt verdienen! Kortom: het gaat goed!

Nu is mijn leven helemaal zoals ik het wilde en de vooruitzichten worden alleen maar beter! Ik sport meerdere keren per week, ben elke dag van de week 'aan het werk', ik treed op met de jongens, zorg goed voor mijn stem, plan mijn dagen strak in en geniet veel.

Naast alle publiciteit en gekte is deze zomer bovenal heerlijk! Ik ben gelukkig, kijk vooruit naar een leven als muzikant terwijl ik daarnaast ook gewoon vriendin ben, dochter, geliefde. Een jong meisje van 19 jaar met dromen, ambitie en een streven naar geluk.

Afgelopen weekend was een heel bijzondere ervaring, waar ik zielsgelukkig van werd. Ik trad met de jongens op in Skek, een heel klein tentje in het centrum van Amsterdam, waar we ooit ons eerste optreden samen deden. Nu, nog geen half jaar later, stonden we er weer en naast alle lieve vrienden en familie die kwamen kijken, kwamen dit keer ook mensen die we niet kenden, die ons volgen via internet, die enthousiast over ons zijn. Zo bijzonder! Het leuke was ook dat we voor het eerst in een lange tijd weer een optreden hadden waarbij het puur en alleen om de muziek ging: geen pers, geen gedoe, gewoon muziek maken! Spelen! Mensen mee op een reis nemen! Zo kom ik de nazomer ook wel door, met het doen van dingen die puur zijn en waar ik echte voldoening uit haal. Dit zou wel eens de mooiste zomer van mijn leven kunnen zijn...

Lees hier het interview wat Ze.nl met dit aanstormend talent had en kijk voor meer informatie over Celine op haar Hyves- of MySpace-pagina...

Foto's: Boris van Hoytema