Rennen voor het goede doel!

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Women Win ondersteunt sportprojecten voor meisjes in ontwikkelingslanden. Sport zorgt er uiteraard voor dat ze zich fitter en sterker gaan voelen, maar belangrijker nog: meisjes krijgen er meer zelfvertrouwen van, worden mondig en weerbaar. Dat schept meer kansen en mogelijkheden in hun leven dat veelal in het teken staat van armoede, seksueel en huiselijk geweld of andere belemmeringen.

Le Champion, organisator van de Dam tot Damloop, vond dit zo'n geweldige organisatie dat ie besloot een deel van het inschrijfgeld (7 euro) te schenken aan Women Win. Dit bedrag zal ten goede komen aan een project voor weesmeisjes in Zimbabwe, die hun ouders hebben verloren aan armoede en aids en nu verantwoordelijk zijn voor hun broertjes en zusjes.

De Women Win Damloop wordt voorafgaand aan de bekende Dam tot Damloop gehouden. De start is om 10.00 uur op de Prins Hendrikkade. Het parcour gaat verder via de IJ-tunnel naar Amsterdam-Noord en eindigt bij het Buiksloterveer. De loop kan zowel hardlopend als wandelend worden afgelegd en is daarom geschikt voor zowel verwoedde hardloopsters als beginners.

Deelneemsters kunnen zich ook laten sponsoren: kijk voor meer informatie op www.damloop.nl onder het kopje Women Win Damloop.

Inschrijven kan tot 30 augustus!