Kleurrijk Zomercarnaval in Rotterdam

Vrije tijd door Anneke
Het gratis toegankelijke Zomercarnaval klom in 25 jaar tijd op tot een van de top 3-evenementen van Nederland. Met tien praalwagens en een handvol Antilliaanse enthousiastelingen in 1984 groeide het evenement door tot een meerdaags evenement met internationale uitstraling en maar liefst 900.000 bezoekers. In 2009 telde het Zomercarnaval 26 praalwagens en deelnemers van maar liefst 24 nationaliteiten. 
 
De Straatparade is altijd weer het kleurrijke hoogtepunt van het Zomercarnaval en vindt plaats op de laatste zaterdag van juli. De parade kronkelt zich dan weg door de binnenstad van Rotterdam. Jaarlijks nemen ruim 2000 carnavalsvierders uit Nederland en ver daar buiten deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land.

Dit jaar mocht Sushma Bhatti als Queen Ortel Zomercarnaval 2009 vooroprijden in de parade. Zij won afgelopen maandag de Queen Election en mag zich het komende jaar de enige echte 'Carnavalskoningin' noemen. Ook na afloop van de straatparade kon er in het centrum van Rotterdam nog flink gefeest en gedanst worden op de tropische klanken van allerlei wervelende bands.

Was jij er ook bij?