Report: TMF Awards 2009

Vrije tijd door Anneke

Na een paar jaar van afwezigheid zijn de TMF Awards weer helemaal terug. De 13e editie van het spektakel vond ditmaal plaats bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Daar waren 3 podia opgesteld waar een keur aan artiesten een optreden gaf.

Belangrijk waren natuurlijk de awards zelf. Daar werden er ook dit jaar weer heel wat van uitgedeeld. Nieuwkomer Esmée Denters mocht twee awards in ontvangst nemen en was daarmee -samen met rapper Dio- de grote winnaar van het evenement. Ze sleepte de award voor Beste Vrouw én de TMF Superchart Award binnen. Een knappe prestatie voor een zangeres die net haar debuutalbum Outta Here heeft uitgebracht. Ilse DeLange kreeg de award voor Beste Live-Act en de award voor Beste Man ging naar Alain Clark. Kijk voor de overige awards op www.tmfawards.nl.

Het evenement begon met een spectaculaire openingsact van Armin van Buuren met als special guests onder meer Esmée Denters en VanVelzen. Esmée maakte in de avonduurtjes ook indruk met haar eigen optreden, evenals nieuwkomer en winnares van de Zweedse Idols: Agnes. Ook van haar gaan we in de toekomst nog veel horen...

De grootste act van de TMF Awards was die van de Black Eyed Peas. Zij brachten behalve hun grootste hits ook nog een Michael Jackson-tribute. Will.I.Am nam plaats achter de draaitafels en draaide tracks van de onlangs overleden superster. 
 
De TMF Awards werd goed bezocht: 10.000 enthousiaste mensen kwamen op het evenement af. Wie er niet bij was kan toch nog meegenieten; vanaf 11 juli zendt TMF namelijk de hoogtepunten van de TMF Awards op verschillende tijdstippen uit.


Foto's: Anneke Ruys