Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Media door Eline

De film gaat door waar Ice Age 2: The Meltdown ophield. Manny de Mammoet (met de stem van Ray Romano) en zijn vriendin Ellie (Queen Latifah) verwachten hun eerste mini-mammoet. Sid de luiaard (John Leguizamo) wordt aangestoken door deze nesteldrang en wil zijn eigen familie stichten door drie dinosauruseieren uit te broeden. Diego de sabeltandtijger (Denis Leary) vindt zichzelf een softy geworden door te blijven hangen bij zijn vrienden en wil het grote avontuur tegemoet. En Scrat... die blijft zoeken naar zijn nootje. Maar vindt daarnaast de liefde van zijn leven!

Sid wordt echter ontvoerd door mamma-dino naar de wereld waar de dinosauriërs nog leven: onder het ijs van de ijstijd. Om hem te bevrijden schieten zijn vrienden hem natuurlijk te hulp. Daarbij komen ze voor hete vuren te staan (letterlijk!) maar krijgen ze hulp van de vreemde, bijna schizofrene wezel en dinojager Buck (met de stem van Simon Pegg, bekend uit How to lose friends and alienate people). Zal het hen lukken de arme Sid te redden uit de klauwen van een jaloerse T-Rex? En wat als blijkt dat de hoogzwangere Ellie op knappen staat?

Ice Age 3 is anderhalf uur lang lachen en genieten. Nog meer dan in de andere twee films is er grote aandacht besteed aan de visuele effecten: er wordt veel met slow motion-shots gewerkt die erg lachwekkend zijn en de karakters hebben een hoog knuffelgehalte. Ook zit er veel actie in, vooral door de komst van Buck, die als kleine wezel de dinosauriërs in zijn eentje probeert te temmen.

Het verhaal is daarnaast ook heel origineel; hoe krijg je het voor elkaar een aantal uitgestorven dieren als mensen te laten zijn met hun nesteldrang, hun gevoel van eenzaamheid en hun verliefdheden? Alles is zo prachtig uitgewerkt en dat maakt  Ice Age 3 voor zowel jong als oud een lust voor het oog. Ga 'm zien en Do the Dinosaur!