DVD: Room Eleven - Live in Carré

Media door Chantal

Wie ooit eens bij een concert van Room Eleven is geweest, beaamt dat de vijf bandleden weten waar ze mee bezig zijn. Zangeres Janne ziet er altijd prachtig uit in haar aparte outfits, haar stem weet menig persoon kippenvel op de armen te bezorgen en de overige bandleden geven deze klanken met hun muziekinstrumenten een extra dimensie. Een optreden van Room Eleven is een echte must see, waarbij je vaak afvraagt of ze wel echt uit Nederland komen. Gelukkig kunnen de fans nu zo vaak als ze willen genieten van de band, want ze hebben, voor het eerst in hun achtjarige bestaan, een live-dvd uitgebracht.

Als afsluiter van hun theatertour stond de vijfkoppige band op 23 maart 2009 op het podium van het Amsterdamse theater Carré. Zowel nummers van hun eerste als twee album werden ten gehore gebracht, vaak in een net iets ander jasje dan dat we van de cd's gewend zijn. Janne weet het zittende publiek te imponeren met haar stem, charme en verschijning an sich. Het concert verveelt geen moment en is misschien nog wel beter dan de opnames die we kennen van Six White Russians and a Pink Pussycat en Mmm... Gumbo? Maar voor degene die liever alleen de muziek wil horen (of gewoon niet kan kiezen) zit er naast de dvd zelf ook nog een live-cd in het hoesje.

Het enige 'minpunt' is dat er naast het concert weinig extra's op staan: alleen een backstage interview van tien minuten is verder nog op het schijfje te vinden. Of je moet gebruik willen maken van je internetverbinding, want op de members-only-pagina van hun website is nog veel meer te vinden. Maar eigenlijk is het optreden alleen al het geld meer dan waard.

Live in Carré
Room Eleven
EAN: 0602527038797
Prijs: 23,99