Interview: 'Transformers'-cast!

Media door Anneke

Het is maandag 15 juni rond half tien in de ochtend. Een vroeg tijdstip voor een persdag. Niet alleen voor de journalisten, maar vast ook voor de acteurs, al laten ze daar weinig van merken. Zowel Josh Duhamel als Tyrese Gibson en Ramon Rodriguez zijn opgewekt en helemaal klaar voor hun interviews met de Nederlandse pers.

Ramon Rodriguez
Voor de Porto Ricaanse New Yorker Ramon Rodriguez - die Leo speelt in de film - is het zijn eerste grote rol.
"Ik was reuze blij toen ik een rol in zo'n grote film kreeg. Er ging een heel rare auditie aan vooraf. Ik moest bijna een uur lang in het kantoor van regisseur Michael Bay rennen, springen en duiken. Het was echt de vreemdste auditie die ik ooit had gedaan! Toen ik uiteindelijk de rol kreeg, was ik dolblij. Ik zie dit als een opstapje naar de rollen die ik graag zou willen doen in de toekomst: vooral karakterrollen in kleine films. Als Latino-acteur wil ik ook graag een voorbeeld zijn voor de Latino-gemeenschap in Amerika. Die zijn altijd blij als 'een van hen' het helemaal maakt in Hollywood."

Josh Duhamel
De knappe Josh Duhamel is al wat bekender dan zijn collega. Door zijn rol in de tv-serie Las Vegas én als partner van niemand minder dan Fergie van de Black Eyed Peas. Wat vond zij ervan dat Josh in de film acteert naast een van de mooiste vrouwen van het Hollywood van nu: Megan Fox?
"Gelukkig is Fergie geen jaloerse vrouw, ze heeft er totaal geen problemen mee als ik met mooie tegenspeelsters zoen. Ze kan er soms zelfs wel een beetje opgewonden van raken, haha. Ik ben blij dat ze zo reageert, want dat is bij mijn vorige vriendinnen wel eens anders geweest," zegt de acteur die zichtbaar kritisch is over zijn rol in de film Transformers: Revenge of the Fallen.
"Een rol als deze stelt me wel in staat om me te ontplooien als acteur om vervolgens ook wat kleinere films te doen, waar ik meer voldoening uit krijg."
Josh heeft heel veel plezier gehad op de set van de film, waar vooral de sfeer tussen de acteurs onderling erg leuk was. "Ik heb vooral veel gelachen met Tyrese (Gibson, red.), die is echt zó grappig. Ik moest met name lachen wanneer hij een aanvaring had met de nogal opvliegende regisseur Michael Bay. Tyrese is heel druk en was als een kind in een speelgoedzaak op de set."

Tyrese Gibson
De stoere Tyrese was van kinds af aan al een grote Transformers-fan.
"Ik keek altijd naar Transformers. Optimus Prime was een soort vaderfiguur voor mij. Dat was omdat ik thuis geen vader had die ik als mijn grote voorbeeld kon zien. Dat ik nu oog in oog sta met hem is voor mij iets ongelooflijks. Ik heb zelfs het Autobot-logo op mijn arm laten tatoeëren!" Tyrese laat trots de tattoo zien die een groot deel van zijn onderarm bedekt. Regisseur Michael Bay was minder blij met zijn tattoo. "Dat vond hij niet passen in de film. Jammer dan, want ik kon 'm ook niet zomaar weg laten halen," aldus de acteur, die behalve bij de film ook actief is als R&B-zanger. "Ik reis nu de hele wereld rond met Transformers, dat vind ik helemaal geweldig. Maar behalve voor de film kan ik nu ook reclame maken voor mijn muziek. Gisteren waren we nog in de Jimmy Woo in Amsterdam en daar heb ik zowaar een clip opgenomen. Het nummer is Mayhem: Take Me Away remix. Ik had mijn eigen HD camera bij me en ik heb daar ter plekke opnames gemaakt. Wat was het publiek enthousiast! Helemaal te gek!"

De drie acteurs kijken met plezier terug op de film Transformers: Revenge Of the Fallen. Josh: "Er zit voor iedereen wel wát in, maar het zijn vooral de mannen die helemaal in de ban zijn van de gigantische robots. Tyrese: "Ik heb geen grote rol in de film, maar dat vind ik helemaal niet erg. Wat ik helemaal te gek vind, is dat ik de enige Afro-American in de film ben en veel zwarte kids zullen zich met mij identificeren."
Ramon: "Ik vond het geweldig om ook in Egypte en Jordanië te mogen filmen. Het was een hele ervaring en ik wist niet wat ik meemaakte!"

De film Transformers: The Revenge of the Fallen draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.