Dierenliefde

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Ik corrigeer: ze wórden vermenselijkt. Een heuse Prada-jas voor Miss Chihuahua, een chique bandana voor Mevrouw Retriever, een fietsaanhanger en Halsband Pink voor Paris Poedel, en wat moet een mens... eh... pardon, een dier in vredesnaam met een lichtgewicht hondenbuggy? Om een tukje te kunnen doen tijdens het shopmiddagje van het baasje? Nu schijnt dat laatste nuttig te zijn voor lange wandelingen met oudere hondjes. Goed, maar wat komt erna? Een Khargo-rollator voor ons bejaarde Fikkie? Of wat dacht je van een scootmobiel? Zo kan invalide Fikki zichzelf uitlaten, indien zijn baasje minstens zo slecht ter been is, of wanneer er door de overheid opnieuw wordt bezuinigd op thuiszorg. Het merkwaardige is: dit soort prullaria loopt als een trein (er zijn trouwens ook tuigjes voor wilde kinderen te koop, reuze handig, zo heb je ze toch nog in de hand). Kwestie van vraag en aanbod wellicht. Zonder gekheid: vast staat, dat er niets mis is met dierenliefde. Het probleem is echter dat dit door iedereen anders wordt geïnterpreteerd. Slaan we soms niet een tikkeltje door met z'n allen?

Een goed alternatief
Tegenwoordig zijn er robotdieren te koop die haast niet meer van 'origineel' te onderscheiden zijn. Populair zijn de dinosaurussen. Je moet ze net als echte dieren af en toe iets te eten geven, anders gaan ze piepen. Het kost een flinke duit, maar dan heb je ook wat. Dat is nog eens praktisch voor types die zo nodig een levensechte knuffel willen aanschaffen, teneinde ze vervolgens net zo gemakkelijk weer langs de kant van de weg te dumpen, ten behoeve van hun welverdiende vakantie. Kreunt je robot om eten? Hoppa, batterijen eruit. Willen we naar Spanje? Mooi niet dat we dat ding dan bij een boom achterlaten, zonde van het geld. Nee hoor, gewoon hup; knopje op 'off' zetten. En anders is het ding zo op Marktplaats gezet.

Op z'n hondjes
De initiatiefnemers van 'Seks voor Dieren' vinden het stuitend dat honderden miljoenen dieren, welke in ons land worden gehouden, als maagd sterven (De Telegraaf). Tjonge, is het niet nog stuitender dat er talloze dieren in asielen tevergeefs op een baasje wachten, omdat er mensen zijn die bijvoorbeeld hun kat niet steriliseren? (Of liever een wilde reuzenkat uit het buitenland laten overvliegen voor maar 27.000 eurootjes?) Zij laten hun 'huis'dier bewust krols buiten hupsen en hebben zo een ware handel in kittens, omdat deze zo schattig zijn. Het seksleven van dieren is niet te vergelijken met dat van mensen. Alleen wij hebben seks voor ons plezier, dieren gebruiken het enkel als voortplanting. Zitten de asielen nog niet vol genoeg?

Over geslachtsdrift gesproken: sommigen gaan nog eens een stap verder in hun 'liefde' voor dieren. Een paardenverkrachter was op zekere dag vrijuit gegaan, omdat verkrachting niet bewezen kon worden. Ja, echt! Het paard vond het natuurlijk vast voor herhaling vatbaar om op zijn hondjes genomen te worden door een krankzinnige. Deze edele viervoeter had immers ook gewoon 'nee' kunnen roepen nietwaar? De persoon in kwestie heeft misbruik gemaakt van de weerloosheid van het dier en heeft zich dus schuldig gemaakt aan verkrachting. Zo simpel is het en ik begrijp niet dat dit überhaupt een discussiepunt moet zijn in onze Nederlandse rechtsstaat. Seks met dieren is net zo ziek als seks met kinderen en heeft niets met 'lustgevoelens' doch alles met machtswellust te maken. Wat mij betreft mag dit soort geesteszieke dwazen permanent tegen een paar goedkope betonblokken aankijken, want zelfs de eersteklas zielenknijper kan dit soort halfgare knotsen niet helpen.

Mensen zijn net dieren
Apen hebben mogelijk meer rechtsgevoel. Gorilla's zijn bijvoorbeeld de grootste mensapen. Na de chimpansee staan ze het dichtst bij de mens. Meer dan 95 procent van het DNA komt overeen met dat van ons. Aldus natuurinformatie.nl. Aha, dát verklaart waarom onze brutale aap Bokito nog altijd zo populair is. Sensatiebeluste snotapen rennen nog altijd naar het beruchte dierenpark, speciaal om hem te kunnen bewonderen en haalt hij opnieuw de voorpagina's bij het weerzien van zijn getraumatiseerde fan. En zie hier: als er één schaap over de dam gaat, volgen er meer. Soms zijn we net zo dom als een gans, als het erop aankomt, zijn we een stel hebzuchtige aasgieren en zijn we er als de kippen bij om te vechten als kat en hond omdat we haantje de voorste willen zijn.