Coco avant Chanel in première!

Media door Paulien

De film vertelt over het bewogen leven van Coco Chanel (1883-1971). Zij groeide op in een vervallen armenhuis in Zuid-Frankrijk. Als simpel zangeresje in kroegen verdiende Coco (gespeeld door Audrey Tautou, ook bekend van Amelie en The Da Vini Code) haar eerste centen, maar met het ontmoeten van de juiste rijke heren startte ze een carrière als hoedenontwerpster en groeide daarmee uit tot een wereldberoemd stijlicoon en ontwerpster.

Te vinden op de rode loper
De Amsterdamse première wordt bezocht door talloze BN'ers uit de televisie- en modewereld. Onder andere Leco van Zadelhoff, Jan en Monique des Bouvrie, Sylvana Simons, Renate Verbaan, Robine van der Meer, Jelka van Houten, Thijs Willekes, Lieke van Lexmond (die de avond ook presenteerde namens het tijdschrift Glamour), Bastiaan van Schaik, Victoria Koblenko, Marijke Helwegen, Fiona Hering en ontwerpers Frans Molenaar, Claes Iversen en Spijkers en Spijkers staan te trappelen om deze modefilm te zien.

Wat dragen de sterren?
Omdat de avond in het teken staat van de mode, zijn wij erg benieuwd wat de BN'ers op deze avond zelf dragen! Vanwege de film zijn vele dames gehuld in hun duurbetaalde Chanelletjes. Zowel Lieke van Lexmond als haar zus Jetteke hebben er veel zin in en de goedlachse Lieke vertelt over hun outfits van vanavond: "We hebben allebei Chanel aan! Ik draag een zwart jurkje en mijn tas is ook van Chanel. Mijn zus Jetteke draagt een roze vintage tweedpakje en heeft precies dezelfde tas als ik bij zich!"

Ook Glamour-hoofdredactrice Karin Swerink, die mee is gekomen met modekenner Fiona Hering, draagt dezelfde zwarte tas van Chanel als de zusjes Van Lexmond. En niet alleen dat, laat ze weten: "Het is een vintage versie van deze Chanel-tas. Inmiddels is er een nieuwe versie van, dit is dus echt een collector's item. Ook draag ik een rood Chaneljasje dat mijn vriend voor me heeft gekocht op een veiling. Verder heb ik ook nog oorbellen in van Chanel!"

Renate Verbaan vertelt dat ze vanavond een creatie van de Deense ontwerper Claes Iversen aan heeft: "Claes is vanavond met me mee naar deze première. Ik mocht van hem dit jurkje lenen." Draagt Renate in het dagelijks leven ook veel designerkleding? "Nee, op avonden zoals vanavond vind ik het super om me op te doffen, maar normaal gesproken draag ik het liefst een spijkerbroek en gympies. Ik heb wel kleding van allerlei designers, maar ik draag het zeker niet elke dag!"

Hierna verlaten we de rode loper om binnen in de mooie zaal van het Tuschinski de film te bekijken. Na alle modieuze rode loper outfits zijn we erg benieuwd geworden naar Coco avant Chanel!

Coco avant Chanel is vanaf 28 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.