DVD: Nights in Rodanthe

Media door Chantal

Soms heb je van die films waarvan je geen hoge verwachtingen hebt. Anderhalf uur vol drama met oude rotten Richard Gere en Diane Lane, het klinkt niet erg als een dvd die je gezien móet hebben. Maar gelukkig weten ze het tegendeel te bewijzen.
 
Het verhaal
De doorgewinterde acteurs weten hun rollen als spijthebbende ouders erg goed neer te zetten. Adrianne Willis (Diane Lane) is moeder van twee kinderen en sinds een paar maanden gescheiden van haar man. Op het moment dat ze net haar leventje weer een beetje op de rails krijgt, weet haar ex haar compleet in verwarring te brengen wanneer hij haar meedeelt dat hij haar terug wilt. Als haar kinderen op vakantie gaan met vaderlief, besluit ze zelf ook wat tijd voor zichzelf te nemen door het hotel van haar beste vriendin voor een weekje over te nemen. In jawel, Rodanthe. Daar ontmoet ze dokter Paul Flanner (Richard Gere). Jarenlang heeft hij zijn familie in de steek gelaten; werk ging altijd voor het gezin. Zijn zoon heeft zich tegen hem gekeerd, zijn vrouw wil hem niet meer zien. Ook hij wil even helemaal weg uit zijn oude leven en belandt vervolgens in het hotel van Adrianne. Als enige gast in tijden van grote opkomende stormen wordt hij op z'n wenken bediend. Langzaam krijgen de twee een band en dan is het alleen nog maar wachten tot de vonken overspringen en een liefdesrelatie ontstaat.
 
Zien?
Het verhaal moet even op gang komen en is stiekem eigenlijk ook wel heel erg voorspelbaar, maar hoe meer minuten verstrijken, hoe moeilijker het wordt de dvd te uit te zetten. Richard Gere en Diana Lane weten de chemie die ze al eerder in The Cotton Club en Unfaithful hadden, opnieuw te laten zien. Al is deze soms niet heel erg overtuigend. Op het einde weten de twee lovebirds de gevoelige snaar wel weer heel goed te raken.

Nights in Rodanthe is een film die in de bioscoop niet goed tot z'n recht zou komen, maar wel erg geschikt is voor een avondje op de bank met heel veel tissues.

Nights in Rodanthe
Regie: George C. Wolfe
EAN: 5051888030288
Prijs: 16,99