Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Wie is Sonnema's Comedy Talent?

Sinds september 2008 tourt Sonnema langs de vijftien grootste studentensteden op zoek naar nieuw Nederlands stand-up comedy talent. Tientallen durfals beklommen het podium en deden hun uiterste best om de lachspieren flink aan het werk te zetten. Ze werden door een vakkundige jury beoordeeld op podiumpresentatie, authenticiteit en materiaalkeuze. De beste vijf streden op donderdag 14 mei in een bloedstollende finale in Panama voor de gewilde hoofdprijs: een jaarcontract bij Comedy Café Amsterdam.

Sonnema deed er alles aan om van de finale een geweldig spektakel te maken: we werden onthaald op de rode loper waarna we als echte sterren gefotografeerd werden. De toch al sfeervolle Panama-zaal was helemaal in Sonnema-stijl aangekleed en natuurlijk was er een overvloed aan Sonnema-cola achter de bar! De finale werd gehost door Jeffrey Spalburg, die liet zien dat hij een groot talent bezit om de lachers op de hand te krijgen.

De vijf finalisten deden elk tien minuten hun uiterste best om het publiek én de jury (bestaande uit Tom Sligting, Victor Pereira en Arie Koomen) te overtuigen van hun kunnen. Na de vijf optredens betrad de headliner van de avond, Harry Glotzbach, het podium. Ondertussen ging de jury in overleg en kon het publiek stemmen op hun favoriet. En toen werd de uitslag eindelijk bekend gemaakt...

Als eerste werd de karakterprijs uitgereikt aan Joke Sitsen. Zij ontving de meeste publiekstemmen en wint tevens een jaarcontract bij het Comedy Café. Nadat de vakjury elk optreden van commentaar had voorzien was dan hét moment aangebroken: wie wordt verkozen tot het nieuwe Comedy Talent van het jaar? Met het commentaar "Lambros had een spectaculaire opening, een strakke act met perfecte timing en goede grappen. Hij was de enige finalist die tijdens zijn gehele optreden de aandacht voor de volle 100% vast kon houden. Zijn performance was zeg maar... in balans!" werd de Griekse Lambros Fisfis tot winnaar uitgeroepen! Zeer verdiend overigens, al hadden wij eigenlijk gegokt op de 'leipe Joegoslaaf'-act van Dali Stankovic.

Lambros is in het dagelijkse leven schrijver, improvisator en acteur. Hij heeft onder andere opgetreden in het Comedy Café, kleine kroegen en tijdens comedywedstrijden door heel Nederland. Ook heeft hij in Londen en Edinburgh opgetreden tijdens het Fringe festival.

Nieuwsgierig? Op www.sonnema.nl vind je foto's van de finale en filmpjes van alle finalisten!