Koninginnedag-evenementen 2009

Vrije tijd door Jo-Anne

Koninginnedag is een feestdag waar we ons ontzettend op verheugen. Met een groepje vrienden en vriendinnen naar de grote stad staat gegarandeerd voor gezelligheid. Met je oranje boa, afropruik of beeldig kroontje heb je de tijd van je leven, maar wat doe je als iemand de volgende dag aan je vraagt: "Waar was je nou? Je hebt echt een onwijs leuk spektakel gemist!" Inderdaad, dan baal je als een stekker. Daarom heeft Ze.nl besloten om je ruim van te voren op de hoogte te brengen van de leukste evenementen op Koninginnedag die je zeker niet mag missen!

Amsterdam:

Radio 538
Waar: Museumplein
Tijd: 12:00 t/m 22:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Nikki, Gerard Joling, Kate Ryan, Racoon, Alain Clark, DJ Tiësto, Mental Theo, Wolter Kroes, Valerius, Bertolf, I.O.S, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Dio en nog veel meer.
Waarom: Elk jaar organiseert Radio 538 het allergrootste Koninginnedag-evenement van Nederland. Zorg dat je hier bij bent, want anders tel je niet mee! Grote nationale en internationale artiesten zullen je laten swingen en een onvergetelijke Koninginnedag bezorgen.

SLAM!FM Koninginnedag
Waar: Rembrandtplein
Tijd: 12:00 t/m 21:00
Prijs: Gratis
Artiesten: The Partysquad, DJ Chuckie, Fouradi, Dio, Mental Theo, Afrojack, DJ Jean, Sidney Samson, Lady Bee, Eric van Kleef, Ricky Rivaro en ga zo maar door...
Waarom: Het Rebrandtplein is één van de leukste pleinen in Amsterdam, dus daar valt zeker wat te beleven.
 

Apenkooi
Waar: Marie Heinekenplein/De Pijp
Tijd: 12:00 t/m 21:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Dio, The Fringe, Chaos, MC Bernice, MC Dan Stezo, Terry Toner, Desperate Houseman, TESS is More, The Flexican, Meester Moeilijk & Sjonnie Disco en noem maar op...
Waarom: Het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp is altijd gezellig en natuurlijk ook met Koninginnedag. Zorg dat je erbij bent!

 

Ex Porn Star Queensday
Waar: Vijzelgracht
Tijd: 12:00 t/m 21:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Randy G Blomstar, Quintin, Marc Benjamin, Irwan, DJ Jean, Stonebridje (SWE), JeanJaziah, Billy The Klit en Tony Cha Cha
Waarom: Als je in Amsterdam bent, weet je zeker dat je een geweldige Koninginnedag zult beleven. Ook is dit feest op loopafstand van de Apenkooi aan het Marie Heinekenplein. Je kunt dus genieten van twee evenementen.

Chemistry Queensday
Waar: Westerpark
Tijd: 12:00 t/m 21:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Brian S, Jaziah, Arjuna Schiks, Juan Sanchez, Marysol, Victor Coral, Marcello, MC Marxman en Sven & Tettero
Waarom: Chemistry heeft besloten om alle feestgangers meer ruimte te geven om te genieten van een geweldige Koninginnedag. Als je de juiste ingrediënten wil hebben voor een onvergetelijke dag, dan moet je hier zeker naar toe gaan.

 Body Music goes American

Waar: Leidseplein
Tijd: 13:00 t/m 21:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Gregor Salto, Eboman, RiskSoundSystem, DJ Manga, Raymundo, Gijs Staverman, DJ Leyo, MC John Agesilas en nog veel meer...
Waarom: Het Leidseplein in Amsterdam is altijd een groot feest, dus ook op Koninginnedag. De maandelijkse clubavond in de Jimmy Woo organiseert samen met Hotel American en reclamebureau FUSE een open air dance event. Dus dat moet wel gezellig worden!

 


Rotterdam:

Koninginnedance Festival
Waar: Leuvenhoofd, aan de voet van de Erasmusbrug
Tijd: 14:00 t/m 20:00
Prijs: 5 euro
Artiesten: Benny Rodrigues, Johnstar vs. Milan Bonger (sax), Chris Rox, Roog, Rene Amesz
Waarom: Als je van Dance-muziek houdt, dan is dit the place to be! Je kunt op dit festival volledig uit je dak gaan op jouw favoriete muziek.

Royal Ska Rumble
Waar: Het Skaplein bij café Coenen
Tijd: 11:30 t/m 00:00
Prijs: Gratis
Artiesten: De Fokkers, Monkey Manners, The Defenders, Togetha Brotha Soudsystem en Dr. Bird's rokin ska records.
Waarom: Een evenement dat volledig in het teken staat van de zomer. Vanaf 's morgens tot laat in de avond kun je genieten van geweldige artiesten.

 

 


Utrecht:

Koninginnedag met Radio Veronica
Waar: Het Domplein
Tijd: woensdag 29 april om 20:00 t/m 01:00 en donderdag 30 april om 12:30 t/m 18:00
Prijs: Gratis
Artiesten: DJ Silverius, Colin Banks en Ben Liebrandz
Waarom: Radio Veronica is niet van plan om alleen Koninginnedag te vieren. Nee, ze vieren Koninginnenacht en Koninginnedag! Je kunt dus twee dagen genieten van al je favoriete '80 en '90 songs.

Nijmegen:

Oranjepop
Waar: Hunnerpark
Tijd: 14:00 t/m 00:00
Prijs: Gratis
Artiesten: De Staat, Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Hotel, Go Back To The Zoo, Destine, The Fringe, Phantom Puercos, Skiggy Rapz en Dollhouse (uit Zweden).
Waarom: Er zullen verschillende soorten muziekstijlen gedraaid worden. Denk aan uptempo ska, reggae, hiphop, rock, country en niet te vergeten pop. Het leuke is dat er twee podiums te vinden zijn. Naast het hoofdpodium is er op de PAN's Local Stage ruimte voor opkomend talent.

Eindhoven:

Royal Dance Event
Waar: Catharinaplein & Stadhuisplein
Tijd: woensdag 29 april om 18:00 t/m 00:00 en donderdag 30 april om 12:00 t/m 00:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Gregor Salto, Benjamin Bates, Marco V, Roog, Don Diablo, Luciën Foort, Jip Deluxe, Eric Valentine, Ricky Rivaro, Franky Tomson, Bjorn Wolf, Insideious, BLS, Jeroenski, Big H en nog vele anderen.
Waarom: Twee dagen lang feesten op de vetste beats! Koninginnenacht en Koninginnedag zullen in het teken staan van dansen, dansen en nog eens dansen. Dit feest is zo groot, dat het te vinden is op twee verschillende plekken. Dus dit moet wel een geweldig feest worden!

Queensday Festival '09
Waar: Lichtplein (achter de witte dame)
Tijd: 12:00 t/m 00:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Saint, Dilemma, Rick Angel, Space Pirates, Lamot, Telebonkie en nog veel meer.
Waarom: Dit is een evenement waar je zeker heel wat geld zou moeten neerleggen om naartoe te kunnen gaan, maar nu is het helemaal gratis. Er is een onwijs stoere lichtshow, waardoor het lijkt alsof je midden in een hippe club staat.

Queensday Strictly Hiphop
Waar: Catharinaplein (DYNAMO)
Tijd: 14:00 t/m 00:00
Prijs: Gratis
Artiesten: Timmie Tex, Plus Minuz, Big D, Riskant, DJ Fonk, Adrem, Bokkerijders, JeWeetTochcru, DJ Smaakmatties, Anonymouz en ga zo maar door...
Waarom: Als je van Hiphop houdt, dan is dit zeker iets voor jou! Er zullen alleen maar vette tracks worden gedraaid die je avond helemaal compleet zullen maken.

 

 

Ben jij op Koninginnedag of Koninginnenacht te vinden op één van deze evenementen? Wij zullen zeker van de partij zijn en er een geweldige dag van maken.