Zondagavond: Telefilm-tijd!

Media door Redactie Ze.nl

Telefilms zijn films die speciaal gemaakt worden voor de Publieke Omroep en behandelen actuele thema's zoals integratie, loverboys, drugsgebruik of de Nederlandse maffia. Vanaf 1998 worden er elk jaar zes nieuwe telefilms opgeleverd die meestal in de lente door de Publieke Omroep worden uitgezonden. Na de uitzending op televisie zijn de films ook nog twee weken lang te bekijken via de website telefilm.nl of via UitzendingGemist. Dit jaar worden de volgende films uitgezonden:

Coach
Suzanne voelt zich schuldig over haar luxe leven en geeft zich op voor het project Coach. Ze gaat aan de slag met de Marokkaanse Soukri, die heel goed blijkt te kunnen acteren. Zijn vader wil hier echter niets over horen en wil dat hij later de garage overneemt. Als haar dochter er echter bij betrokken raakt, en Suzanne er achter komt dat de ouders van Soukri van niets weten, slaat de twijfel toe.
Met o.a. Anneke Blok, Mamoun Elyounoussi en Mark Rietman. Deze film wordt op zondag 12 april om 20.15 uur op Nederland 2 uitgezonden.

Taartman
Ben van Bommel is een gepassioneerd taartenbakker, maar dreigt door een belastingschuld zijn zaak te verliezen. Een goede vriend komt met een oplossing: het afleveren van tien kilo coke. Ben beseft dat hij zo in één keer van zijn problemen af is en gaat overstag. Het ritje gaat echter helemaal mis en Ben wordt verdacht van moord. Uiteindelijk blijkt zijn grootste passie de oplossing voor alle problemen.
Met o.a. Jaap Spijkers, Betty Schuurman en Guus Dam. Deze film wordt op zondag 19 april om 20.15 uur op Nederland 2 uitgezonden.

Witte Vis
Na de dood van hun vader nemen Hans en Stijn zijn vissersboot over. Het gaat echter slecht met het bedrijf en de relatie tussen de broers verloopt moeizaam. Ze besluiten nog één keer uit te varen, maar deze vaart loopt uit op een teleurstelling. Als ze echter de netten binnenhalen, vinden ze daarin een grote hoeveelheid drugs. Zitten ze nu in de problemen of hebben ze nu juist de kans om al hun problemen in één keer op te lossen?
Met o.a. Marcel Hensema, Mads Wittermans en Stefan de Walle. De film wordt op zondag 26 april om 20.15 uur op Nederland 2 uitgezonden.

De Punt
In 1977 kaapten negen Molukkers een trein bij de Punt in Drenthe. Deze kaping werd met geweld beëindigd waarbij een aantal kapers en passagiers om het leven kwamen. Dertig jaar later komen vijf mensen tijdens een televisieprogramma bijeen. Allen hebben ze een bijzondere herinnering aan Noor, de eerste vrouwelijke terroriste van Nederland. Zij heeft de kaping niet overleefd. De gasten in het programma worden geconfronteerd met het verleden en puzzelstukjes vallen op hun plaats.
Met o.a. Terence Scheurs en Martin Schwab. Deze film wordt op zondag 3 mei om 20.15 uur op Nederland 2 uitgezonden.

Julia's Hart
Thomas en Julia zijn onafscheidelijk, totdat zij omkomt bij een verkeersongeluk. Ze staat geregistreerd als donor en haar hart wordt getransplanteerd. Thomas hoort van iemand dat het hart na transplantatie nog bewustzijn kan bevatten en gaat op zoek naar Julia's hart.
Met o.a. Sanne den Hartogh en Willemijn Kressenhof. Deze film wordt op zondag 10 mei om 20.15 uur op Nederland 2 uitgezonden.


Stella's Oorlog
Deze film is de enige telefilm die ook in de bioscoop heeft gedraaid. Stella wordt van dichtbij geconfronteerd met de vredesmissie in Uruzgan als zowel haar man Jurre als haar broer Twan naar het gebied worden uitgezonden. Het noodlot slaat echter toe en haar broer komt om. Jurre keert terug naar Nederland maar lijkt totaal niet meer op de oude Jurre die zij zo goed kende. Stella zit met veel vragen over de dood van haar broer en gaat tot het uiterste om de waarheid boven water te krijgen. Lees ook de review op Ze.nl van Stella's Oorlog.
Met o.a. Maartje Remmers, Javier Guzman en Teun Kuilboer. Let op! Deze film wordt op een andere dag en tijdstip uitgezonden: zaterdag 16 mei om 22.45 uur op Nederland 2.