In the picture: Jennifer Aniston

Celebs door Renee

Jennifer Aniston is één van de meest besproken actrices van het moment. Na haar rol als Rachel Green in de serie 'Friends' ging haar carrière als een speer in Hollywood, maar wat weten we eigenlijk nog meer van Jennifer?

Jennifer Anastassakis
De 40-jarige actrice kwam ter wereld als Jennifer Joanna Linn Aniston op 11 februari 1969 in Sherman Oaks, Los Angeles. Vermoedelijk was haar achternaam in eerste instantie Anastassakis, haar vaders achternaam, maar hij liet deze veranderen in Aniston. Haar vader John (vroeger gewoon Yannis) is van Griekse afkomst (wat de lange achternaam verklaart) en verliet zijn vaderland voor de Verenigde Staten om te acteren. Hij speelde onder andere een rol in de serie Days Of Our Lives. De moeder van Jennifer heet Nancy Dow en acteerde ook. Jennifer heeft met haar familie op jonge leeftijd nog een jaar in Griekenland gewoond, maar ze verhuisden vervolgens naar New York. Haar ouders scheidden na een huwelijk van vijftien jaar in 1980. Jennifer heeft ook nog twee halfbroers, John Melick en Alex Aniston. Na enkele persoonlijke onthullingen die moeder Nancy deed over haar dochter, hadden de twee jarenlang geen contact. Dat contact herstelt zich nu weer langzaam, maar met 'baby steps', zoals ze zelf zegt. In New York ging ze naar de Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts, had ze verschillende parttime baantjes en werkte ze in het Off Broadway-theater. In 1989 verhuisde Jennifer naar Los Angeles.

Friends & Courteney
Voor 1994 wilde de acteercarrière van Jennifer nog niet echt van de grond komen. Ze wilde het bijna opgeven, tot ze auditie deed voor de rol van Monica Geller in de serie Friends. "Probeer te doen wat je het liefste wil doen, en volg je hart," aldus Jennifer. En die houding bracht haar tot een rol in Friends. De producenten vonden Jennifer echter beter passen bij de rol van Rachel Green, en Courteney Cox bij die van Monica. Jennifer en Courteney zijn inmiddels beste vriendinnen geworden, en Jenn is zelfs peetmoeder van de dochter van Courteney, Coco.

Liefdesleven
Jennifer werd in 1998 door haar manager gekoppeld aan acteur Brad Pitt. "De eerste keer dat ik Brad kuste zakte ik door mijn knieën en kreeg ik gewoon geen adem meer," zei de actrice ooit. Twee jaar later stapte het koppel in het huwelijksbootje. Helaas werd dit Hollywood-sprookjeshuwelijk vijf jaar later verstoord toen Brad op de set van de film Mr. & Mrs. Smith tegenover de aantrekkelijke Angelina Jolie kwam te staan. Hij viel als een blok voor deze schoonheid en Jennifer en Brad scheidden in 2005. Eerst werd gedacht dat de scheiding ging om het feit dat Brad kinderen wilde en Jennifer zich eerst nog op haar carrière wilde storten, maar inmiddels weet iedereen wel beter... Na een korte relatie met acteur Vince Vaughn heeft Jennifer nu een knipperlicht-relatie met zanger John Mayer. Jennifer heeft geen spijt van keuzes die ze maakte. "Er is geen spijt in het leven, er zijn alleen maar lessen," aldus de actrice. Ook zegt ze: "Vrouwen zouden eens op moeten houden met het op zoek gaan naar een 'bad guy'. Kijk eens niet zo ver, maar naar al die goede mannen om je heen." En dat is weer een wijze les voor ons!

'The Rachel'
Jennifer kreeg vaak de titel als mooiste en best geklede vrouw, maar wat wel het meest besproken werd was haar kapsel. Haar lange lokken, geknipt in laagjes, in de serie Friends werd een echte 'look'. Het kapsel werd 'The Rachel' genoemd en vrouwen wilden niets liever dan ook in het bezit zijn van zo'n gezonde glanzende bos haar! Zelf houdt Jennifer zich niet zo bezig met mode als men zou denken. Zo zegt ze: "Ik verafschuw dat hele fashion-gedoe. Draag nooit iets meer dan één keer... zo vervelend!"

CV
Tijdens en na haar rol als Rachel Green in de populaire serie Friends kwamen er ook steeds meer filmrol-aanbiedingen binnen. Zo speelde ze in The Good Girl, Bruce Almighty, Along Came Polly, The Break-Up en is ze nu te zien in Marley & Me! Ook komt er in april nog een film met de actrice uit, genaamd He's Just Not That Into You.

Inmiddels is de serie Friends in 2004 na tien jaar gestopt, maar gelukkig is Jennifer niet gestopt met acteren! Hopelijk kunnen we nog lang van deze actrice genieten...