Rembrandt Awards: and the winner is

Media door Jo-Anne

Maandag 9 maart was het voor de genomineerden eindelijk zover! Na weken in spanning te hebben geleefd en keer op keer hun speech te hebben doorgenomen, kwamen zij er eindelijk achter of zij een Rembrandt Award mee naar huis mochten nemen. Al viel het wel erg op dat per categorie toevallig alleen de winnaar aanwezig was en de andere twee genomineerden niet. Zou de winnaar stiekem van te voren hebben geweten of hij of zij had gewonnen...?

Uuuhm... Rembrandt Awards?
Als je in aanmerking komt voor een Rembrandt Award, dan weet je dat je in het filmwereldje toch iets goed hebt gedaan. Deze felbegeerde award is de enige Nederlandse publieksprijs voor de nationale en internationale filmwereld. Er zijn verschillende categorieën voor zowel nationaal als internationaal: beste film, beste acteur, beste actrice, beste dvd-release en beste filmsong. Gelukkig hebben de filmfans voor het zeggen wie het beeldje mee naar huis mag nemen!

Rode loper van 1,5 meter
Voor zo'n geweldige en belangrijke uitreiking was er wel een hele korte rode loper. Niets houdt Ze.nl echter tegen en we maakten dan ook flink gebruik van onze vrouwelijke charmes om toch een goed plekje langs de rode loper te bemachtigen. Nadat onze eerste 'gebruik-je-vrouwelijke-charmes'-missie was geslaagd, spraken wij met de genomineerden.

Melody Klaver
"Ik ben samen met Sophie Hilbrand en Thekla Reuten genomineerd voor beste Nederlandse actrice en schat daarom mijn kansen niet heel hoog in. Ik voel me wel vereerd dat ik genomineerd ben, maar beiden spelen een hoofdrol in een film en ik een bijrol. Als ik win zet ik mijn Rembrandt Award in de woonkamer!"


Theo Maassen

"Er bestaat een grote kans dat ik zal winnen. Thuis heb ik al opgeruimd en plek gemaakt voor mijn Rembrandt Award. Ik zal het raar vinden als Martijn Lakemeier of Yorick van Wageningen wint. Het betekent veel voor me dat ik genomineerd ben voor beste Nederlandse acteur. Martijn en Yorick doen het voor de prijs, maar ik voor de mensen. Die prijs is van mij!"

Ilse de Lange
"Ik voel me zo trots dat mijn liedje Miracle is genomineerd voor beste filmsong. Hierdoor heeft het nummer meer waarde voor mij gekregen. Alleen weet ik nog niet waar ik het beeldje zal zetten als ik win. Natuurlijk hoop ik dat de film Bride Flight er met de prijs vandoor gaat voor beste Nederlandse film."

Martijn Lakemeier
"Het is een belangrijke prijs en ik weet echt niet of ik de award mee naar huis zal mogen nemen. Als ik win dan zal ik een mooi plekje in mijn kamer ervoor zoeken. Dit jaar was het een goed filmjaar voor Nederland en hoop natuurlijk dat Oorlogswinter zal winnen."

Snoepje van de avond...
Na lang in de kou te hebben gestaan, kreeg de vrouwelijke pers het opeens super warm! Ze.nl kon natuurlijk niet achterblijven en ging op onderzoek uit naar de reden. Het bleek dat Marc Verschoor, de man van zangeres Do, was gearriveerd. De vrouwen langs de rode loper probeerden zijn aandacht te trekken, maar niets hielp. Gelukkig hadden wij een perfect plan: Marc heel lief aankijken en natuurlijk werkte dat uitstekend! Voor enkele seconden was er oogcontact en een non-verbaal gesprek. Blijkbaar had Ze.nl indruk gemaakt, omdat we in de clubzaal een klein cadeautje  van hem kregen: oogcontact en een lief glimlachje.

De winnaars zijn bekend!
Met een strak grijs pak kwam René Mioch het podium oplopen. Het was na twee gezellige uren langs de rode loper eindelijk tijd voor de uitreiking! De winnaars werden snel achter elkaar bekendgemaakt. De gelukkigen van de avond waren:

Beste Buitenlandse Film: Mamma Mia!
Beste Nederlandse Film: Oorlogswinter
Beste Buitenlandse Acteur: Heath Ledger voor The Dark Knight
Beste Nederlandse Acteur: Martijn Lakemeier voor Oorlogswinter
Beste Buitenlandse Actrice: Meryl Streep voor Mamma Mia!
Beste Nederlandse Actrice: Melody Klaver voor Oorlogswinter
Beste DVD Release: Alles Is Liefde
Beste Filmsong: Ilse de Lange voor Miracle - Bride Flight
Film1 Ere-Rembrandt Award: Willeke van Ammelrooy

Het was een grote verrassing dat actrice Willeke van Ammelrooy een ere-Rembrandt Award in ontvangst mocht nemen. Met betraande ogen klom zij het podium op en liet weten dat zij dit echt niet had verwacht.

Lolbroek van de avond was Theo Maassen. Helaas won hij niet de Rembrandt voor beste Nederlandse acteur, maar had toch een manier gevonden om zijn zelfbedachte speech te gebruiken. Nadat de film Alles Is Liefde in de prijzen viel voor beste dvd-release, liep Theo het podium op om het beeldje in ontvangst te nemen. Er was namelijk niemand van de film Alles Is Liefde in de zaal! Waren zij soms vergeten dat zij genomineerd waren?

De grote winnaar Oorlogswinter ging dus met drie prijzen naar huis: beste Nederlandse acteur, beste Nederlandse actrice en beste Nederlandse film!

De Rembrandt Awards was een avond om nooit te vergeten. De sterren hadden het naar hun zin en straalden in hun geweldige outfits. Ben je benieuwd naar de uitreiking? Kijk dan 12 maart om 23.45u en 13 maart om 00.30u naar RTL5. Wij hopen dat we er volgend jaar gewoon weer bij zijn!