Nominaties Oscars bekend

Celebs door Redactie Ze.nl

Voor het eerst hebben de Oscars tien genomineerden voor de categorie beste film, normaliter waren dit er altijd vijf. De films met de meeste nominaties zijn Avatar, Inglourious Basterds en The Hurt Locker. Zij hebben allemaal een nominatie te pakken voor beste film, beste regisseur, beste muziek en beste editor. De 3D-film Avatar en de thriller The Hurt Locker hebben beide negen nominaties op naam staan.


De dames die genomineerd zijn voor de beste actrice zijn onder andere Helen Mirren (The Last Station), Sandra Bullock (The Blind Side) en Meryl Streep (Julia & Julia).  De mannen die zich met trots genomineerde mogen noemen zijn onder andere George Clooney (Up In The Air), Morgan Freeman (Invictus) en Colin Firth (A Single Man). 


De animatie-films die misschien met een Oscar naar huis gaan zijn: Up, de nieuwe Walt Disney-klassieker The Princess and the Frog en Fantastic Mr. Fox.

De Nederlandse film Oorlogwinster is niet genomineerd voor een Oscar. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw, moet haar plaats afstaan aan films uit Frankrijk, Duitsland, Peru, Argentinië en Israël.